Thomas Pedersen Portræt
Thomas Pedersen Portræt Thomas Pedersen Portræt © bobedre.dk

Thomas Pedersen

Det kræver sin designer at gøre en gyngestol til et eftertragtet designobjekt med øjeblikkelig klassikerstatus, men Thomas Pedersen og hans futuristiske fortolkning gjorde alle fordomme til skamme.

29. juli 2011 af Signe Brogaard

Fulde navn: Thomas Pedersen
Dato: 1971-
Uddannelse: Designer fra Arkitektskolen, Aarhus 2002

Thomas Pedersens afgangsprojekt Stingray blev også hans gennembrud. Den enkle og indbydende stol har høstet en række internationale priser og placerede med ét Thomas Pedersen blandt de unge danske designtalenter.

Stolens dynamiske og organiske linjer er hentet fra naturens verden, nærmere bestemt rokken, som også har lagt navn til stolen og de samme rene linjer går igen i Icicle bordet, der er skabt til at akkompagnere Stingray-stolen.

I Thomas Pedersens formsprog forenes organiske linjer med innovative detaljer som Sparkling lampen, der gør det muligt selv at videreudvikle formen ved at sætte lampen sammen i forlængelse af hinanden vandret eller lodret, parvis eller i rundkreds ved hjælp af lynlåse.

Thomas Pedersen har modtaget en række prestigefyldte priser som IMM Award i Køln (2008), Red Dot Award (2008) og Den Danske Designpris (2008/2009).

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter