Læs også

Jens Fager portræt

Jens Fager

Pil Bredahl portræt
Pil Bredahl portræt Pil Bredahl portræt © bobedre.dk

Pil Bredahl

Intuition og hårdt arbejde har ført Pil Bredahl fra designskolen til kreativ chef for Menu til fairtrade-designer med egen tegnestue med en stribe af designsucceser i sit kølvand.

25. maj 2011 af Signe Brogaard

Fulde navn: Pil Bredahl
Dato: 1971-
Uddannelse: Produkt- og møbeldesigner fra Danmarks Designskole, 1996

Uanset om det er drejer sig om masseproduktion eller unikaprodukter, har Pil Bredahl en evne til at ramme såvel kundernes som anmeldernes smag.

I sin tid som kreativ direktør for Menu skabte hun en morter, der optimerede såvel funktion og form i et af de ældste køkkenredskaber og belønnede Pil Bredahl med en Red Dot Award i 2003.

Hendes strømlinede og innovative design forener funktionalitet med minimalistisk kant, som i karaflen for Menu, der introducerer en ny unik lukkemekanisme, der holder låget på plads, når der hældes og slutter lufttæt til, når karaflen står lodret.

Senest har hun gjort sig bemærket med sit utraditionelle hyldesystem 0TO100, der er produceret i bæredygtige kompositte materialer uden brug af lim eller skruer. Det fleksible system er let at samle og skille efter smag og behov og passer dermed både til individualisten, den grønne forbruger og den moderne nomade. 0TO100 blev i 2007 belønnet med Wallpapers designpris.

Pil Bredahl vil dog mere end blot designe næste juls topscorer på ønskelisten, hun vil også gøre en forskel, og i den forbindelse har hun sammen med sine kolleger Liselotte Risell og Henriette Melchiorsen etableret Fairtrade designers, der skal sætte fokus på bæredygtigt design og produktion i den 3. verden.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter