© Nielsenomvik, Marie Gjedsted Rosenkrantz, Kristine Funch og Jeppe Gudmundsen-Holmgren

Christina Liljenberg Halstrøm

Siddemøbler skal ned i gulvhøjde, fortæller den unge fremadstormende designer Christina Liljenberg Halstrøm. Og det noget usædvanlige motto har for en gang skyld intet med børnemøbler at gøre ...

20. april 2011 af Kasper Foged Rasmussen

–Mit personlige korstog handler om, at jeg gerne vil have folk ned på gulvet – det er sådan en helseagtig ting.

I Japan har man i generationer siddet på gulvet, og hvis man gør det hele livet, så kan man faktisk også godt gøre det, når man bliver gammel. Hvis du øver dig hver dag, så laver du en bevægelse, som styrker din krop, og du vil kunne undgå mange ryglidelser.

Men det er svært at lave om på vores kultur, hvor folk helst vil sidde på en stol. I Japan vil de unge jo gerne være vestlige, så de er kommet op på stole, og det har skabt mange flere tilfælde af rygproblemer og hovedpine, fortæller designer Christina Liljenberg Halstrøm.

Nu kan man jo få den opfattelse, at hun er en designer, der går mere op i ergonomi end æstetik, men det er langt fra sandheden, og faktisk har hun også designet den helt almindelige stol Cover Up.

Christina Liljenberg Halstrøm er uddannet fra Danmarks Designskole for cirka fire år siden. Hendes arbejde er kendetegnet ved en suveræn fornemmelse for materialer, og det minimalistiske udtryk har rod i både traditionelt, dansk snedkerhåndværk og japansk kultur.

–Jeg læste i en periode i Berlin, hvor jeg havde den japanske arkitekt og designer Masayo Ave som underviser på tekstillinjen. Hun er den lærer, der har haft størst indflydelse på mig. Hun åbnede mine øjne for, at design i høj grad handler om følesansen.

Det er grunden til, at jeg elsker materialer som træ og uld, som føles rare. I mit arbejde vil jeg gerne fremhæve det, som materialerne kan selv og bevare deres naturlige udtryk.

Se mere på christinaliljenberghalstrom.com

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter