Ayala Serfaty

Den israelske designer Ayala Serfaty har specialiseret sig i unikke håndlavede lamper i silke. Inspirationen henter hun i havet. Nu åbner en restaurant i København indrettet med de skulpturelle lamper.

2. januar 2006 af Charlotte Ravnholt

De er kunstneriske, sensuelle, tidløse – og universielle. Ayala Serfatys opsigtsvækkende lamper – kollektionen Aqua Creation fik stor bevågenhed ved lysmessen Euroluce i Milano i foråret.

De skilte sig klart ud med deres forunderlige former og farver inspireret af koralrevene i Det Røde Hav.

Lamperne er bygget op af metalkonstruktioner betrukket med silke, og de er alle sammen håndlavede og på grænsen til kunsthåndværk.

- Jeg er bestemt ikke kommerciel. Jeg er jo kvinde! Og hvis jeg var det, ville jeg skabe lamper i plastic og i skrappe farver.

Mine lamper er udpræget feminine og ikke særlig tekniske som de fleste andre lamper, der produceres i dag, fortæller Ayala Serfaty, som bor med sin mand og deres tre døtre i Tel Aviv.

Hun har været ramt af en akva-virus, som hun selv kalder det, i over ti år. Men først nu har folk for alvor fået øjnene op for lamperne. I alle disse år har hun til stadighed udfordret og udviklet silkens muligheder – og hendes kollektioner består i dag af mange forskellige lamper.

I september åbner restaurant Koriander i Store Kongensgade i København, som er indrettet med Ayala Serfatys meget fascinerende lampeunivers.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter