Noma sælger ud af inventaret

Vil du eje en lille del af Noma? Så har du chancen nu, hvor en stor del af inventaret fra den verdensberømte danske restaurant bliver sat til salg.

10. oktober 2017 af Jakob L. Falhof
Noma auktion würtz stentøj

Blandt de 500 ting, der er på auktionen, finder man fx stentøj af Aage og Kasper Würtz. Her poetisk fotograferet af danske Ditte Isager, der har taget alle foto til auktionskataloget.

© Ditte Isager

Har du et særligt minde fra Noma? Eller står du i køkkenet og forsøger at lave mad, præcis som på René Redzepis berømte restaurant? Så kan du lidt tættere på følelsen 2. november, hvor inventar fra Noma kommer på auktion.

René Redzepi, og Noma-konceptet, har haft travlt, efter at den verdensberømte danske restaurant lukkede i København i foråret 2017. Redzepi har åbnet en pop up-restaurant i Mexico og et nyt spot i København, Barr, samtidig med at han arbejder på åbningen af Noma 2.

Og nu er det så blevet tid til at gøre op med fortiden fra den oprindelige Noma, ved at sælge ud af inventaret. Det er auktionshuset Wright i Chicago, der står bag auktionen, som forventes at vække stor international interesse.

Da Noma åbnede i 2003 var det et vendepunkt for dansk madkunst og da restauranten blev redesignet af Space Copenhagen i 2012, blev den også definerende for den nye nordiske stil: mørke toner, jordfarver, træ, læder: masser af naturmaterialer.

René Redzepi var personligt med til at udvælge meget af det, der nu kommer på auktion. Det gælder fx stentøjet af Kasper og Aage Würtz samt glas fra Nina Nørgaard. Men man finder også både stole af Space Copenhagen og Hans J. Wegner samt spiseborde fra fx Københavns Møbelsnedkeri.

Ditte Isager Noma Redzepi spisebord københavns møbelsnedkeri

Det 6 meter lange spisebord udført af Københavns Møbelsnedkeri bliver en del af auktionen, ligesom CH46-stolene af Hans J. Wegner.

© Ditte Isager
Würtz Aage kasper Noma porcelæn

Stentøj af kasper og Aage Würtz.

© Ditte Isager
stentøj fugl dekoration stilleben

Dekorative genstande, vaser og selv udstoppede fugle er blandt de ting, der kommer på auktion.

© Ditte Isager

Hvem, hvad hvor?

Auktionen over de 500 genstande fra Noma bliver afholdt af auktionshuset Wright, der ligger i Chicago. Auktionen finder sted 2. november. Man kan få mere information om auktionen Wrights hjemmeside.

Det markante spisebord, JL Møller Modell 62-stolene og kunsten af Lone Høyer Hansen bliver sat til salg på auktionen 2. november.

© Ditte Isager
Stole af Space

Da der skulle vælges stole til verdens bedste restaurant faldt valget på N. O. Møllers Model 62-stol. Nu kan de blive dine.

© Ditte Isager

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter