Japanserien i form af to-personers sofa og lounge-stol, som her ses sammen med Finn Juhls Cirkeltæppe og Skænk.

Finn Juhls flirt med Japan

Finn Juhls minimalistiske Japanserie passer perfekt til tidens indretning. Læs mere om møbeldesignet her – og hvilket eksotisk sted, du også kan opleve det.

29. november 2017 af kommerciel redaktion for House of Finn Juhl

Japanstolen ses her foran Finn Juhls klassiske Panelsystem.

Høvdingestolen. Pelikanstolen. Det er den slags ikoniske designklassikere, som de fleste forbinder med Finn Juhl; den danske møbelarkitekt, der er internationalt anerkendt for sit unikke og udtryksrige formsprog. Dog er de mere minimalistiske (og måske endda oversete) møbler, som eksempelvis Japanserien, på vej frem, og vi ser en lige nu en stigende interesse for netop disse, ifølge House of Finn Juhl.

Læs mere om serien her, hvis du ikke allerede kender den.

Finn Juhls møbler er altid ligeså smukke bagfra, som de er forfra. Møblerne er nemlig tænkt til at stå frit i rummet som skulpturer, så alle detaljer kan beundres.

Stram stil 

Japanserien så dagens lys for første gang i 1953, da Finn Juhl havde fået opgaven at tegne moderne møbler til industriel produktion for firmaet France & Søn. Restriktionerne var ikke ødelæggende for designet, tværtimod, og resulterede i en lænestol, en skammel, en topersoners- og en trepersoners sofa med et lækkert stilrent look, inspireret af traditionel japansk byggestil.

To-personerssofaen og fodskamlen ses her i en version i mørkeblå, glitrende Raf Simons stof fra Kvadrat.

Skønheden i detaljen

I dag, mere end 60 år efter, forelsker flere og flere sig i Japanserien, hvilket sikkert skyldes den flotte enkelthed krydret med klassiske Finn Juhl-detaljer. Eksempelvis de let spidsende ben og den tværliggende rygsprosse, der trækker referencer til de japanske tempelporte. Ryggen er samtidig frigjort fra stellet, via afstandsstykker i messing, hvilket giver sofaen et let og elegant udtryk, der passer perfekt til tidens bolig.

De eksklusive detaljer får sofaen til at skille sig ud, og gør at møblerne er lette at genkende som Finn Juhls.

Hotel-hyldest i Japan

Vil du opleve Japanserien i det land, den er opkaldt efter, burde din næste rejse gå til de eksotiske japanske alper og verdens eneste Finn Juhl hotel. Hotellet ejes af House of Finn Juhl og her er hvert værelse indrettet med danskerens møbler; selvfølgelig også Japan Serien, som man møder, hvis man booker “Japan Room”. Udover at omgive dig med sublim designeræstetik kan du desuden nyde lokalområdets rå natur samt øko-delikatesser. Om vinteren byder områdets pister på den fineste puddersne, imens naturen om sommeren indbyder til aktiviteter som hiking, riverrafting og cykling.

Japanserien kendes af nogle også fra Finn Juhls eget hus ved Ordrupgaard Museum, hvor stolen fra serien er et af de første møbler, man møder, når man træder ind. 

Tip! Japanserien produceres i Danmark af House of Finn Juhl og de allerbedste håndværkere i teak, eg og valnød og med håndsyet betræk. 

Priser (inklusiv moms):
Japan stol: Fra 17.791 kr.
2-personers sofa: 23.327 kr.
3-personers sofa: 31.504 kr.
Fodskammel: Fra 11.591 kr. 

www.finnjuhl.dk.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter