Lightyears

Tidligere på året indrettede jeg et showroom til lampeproducenten Lightyears i deres nye hovedkontor på havnen i Aarhus. Et fantastisk lokale i et gammelt, men nyrenoveret pakhus, med store vinduespartier ud mod havnen, vandet og himlen.

Showroomet er centralt placeret i lokalet, omgivet af kontorer og mødelokaler, som alle har skillevægge i glas - og rummet grænser er derfor svære at definere. Udfordringen var således at skabe en situation, hvor de på den ene side fik nogle veldefinerede rum, der præsenterede lampernes design og lyskvalitet bedst muligt - og på den anden side at bevare udsigten til vandet og dagslyset i alle rum.

Heldigvis var Lightyears med på at sprænge rammerne for dét, vi normalt forestiller os, at et showroom skal være - og løsningen blev en 100 meter lang hvid væg, der er foldet som en rektangulær spiral i midten af rummet. Spiralens bredde varierer fra 60 cm til 3 meter og opleves derfor som et varieret forløb af gange og rum. Og de hvide vægge i spiralen får både designet af lamperne og kvaliteten af lyset til at stå tydeligt frem.

Inspireret af den japanske arkitekt Sou Fujimotos House N, har vi derefter skåret huller i væggen, så der opstår åbninger og passager mellem rummene i spiralen, der giver mulighed for gennemgang og kig på tværs af spiralen og ud over havnen og vandet.

Lightyears showroom er et godt eksempel på, at den rigtige indretning ikke altid skal laves med møbler, men også kan ske ved hjælp af arkitektoniske virkemidler, der forandrer rummet og skaber en klar identitet for kunden.

Foto | michaelberg.dk          
Web | lightyears.dk   

Sofie Ladefoged

Jeg er meget optaget af samspillet mellem materiale og detalje, og ikke mindst de sanselige egenskaber, de tilfører helheden. Jeg søger tidløst design, der udtrykker både kvalitet og funktionalitet. På denne blog vil jeg gå på jagt efter projekter og produkter, der netop rummer disse kvaliteter. www.sofieladefoged.com.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter