I kan lige nå det ....

I kan lige nå det ....

af den stort anlagte udstilling om arkitekt og designer Marcel Breuer (1902-1981). Marcel Breuer er i min verden mest kendt for sine banebrydende designs og sin fascination af stålrøret, sin tilknytning til Bauhaus og den der af kommende legende og meget funktionalistiske tilgang til materialer og formgivning. Breuers enkelthed og afstand til almue- og klunkestilen som var så fremherskende i 20’ernes og 30’ernes Tyskland ses tydeligt på udstillingen. Der er en fin design tidslinie som giver en et overblik over stilarterne og deres ca oprindelsestidspunkt.

Overraskende var, det at se hans fine arkitektur i form af store modeller, tegninger og fotostater og hans tidlige træ møbler, egentlig det mest interessante - måske i mit tilfælde fordi jeg kender hans stålrørs møbler så godt!

Han startede sin karriere med møbeldesign i forbindelse med Bauhaus skolen (1919-1932/33) i Tyskland. Her startede han for den tid meget traditionelt med træ møbler og bevægede sig over i stålrøret som blev hans kendetegn. Han blev efter sit eksil i USA berømt for arkitektoniske mesterværker så som Whitney museet i New York og UNESCO bygningen i Paris.

Se TV-interview med direktør Karen Grøn http://vimeo.com/30361594 og tag forbi hvis du er på de kanter http://www.trapholt.dk i øjeblikket er der virkelig noget at se på for møbel og design interesserede. I kommer til at høre mere derfra i de kommende uger :-) Jeg ønsker Jer alle et fantastisk nytår!

Udstillingen er udviklet af Vitra Design Museum, Weil am Rhein, Tyskland.

Tine Mouritsen

Tine Mouritsen har altid haft en forkærlighed for design. Hun er optaget af nuet og inspireret af det der mangler. Tine Mouritsen har gennem 2011/2012 blogget som ambassadører her på bobedre.dk. Følg hendes videre arbejde på www.tinemouritsen.dk

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter