Hvor er vi på vej hen?

Hvor er vi på vej hen?

Indenfor de sidste par år - måske endda indenfor det sidste årti - har vi haft mange trends og tendenser - vi har haft et par store megatrends - blandt andet minimalismen, maksimalisme og bæredygtighed - Vi har været igennem de store og omkostningstunge rum i boligen som køkken, bad og stuen med den alt omfavnende sofagruppe. Vi er på vej væk fra optimalismen hvor alt skulle være stort, vildt og fyldt med funktioner.

Hvad skal vi nu? Hvor peger fremtiden hen ad?

Jeg ved at der bliver talt om køkkenet som værksted - som lukket / isoleret rum igen … tilbage til kødgryderne, ro til fordybelse i ‘kogekunsten’ men tror I på det? Jeg tvivler på det kommer for alvor før om flere år. Vi nyder det sociale samvær som køkken alrummet giver … og skal flyder sofaen skiftes ud med en samtale sofa for to? Fortsætter bæredygtighed med at være et krav eller forventer vi det bare fremover? Og glemmer vi derfor at spørge om det? Stille krav til det?

Hvordan vil den europæiske økonomi give sig udtryk i vores indretning? Vil vi spare og bruge de forhånden værende midler og møbler til at indrette os med og bliver udfordringen egentlig at vi skal ‘pimpe’ vores interiør mere end bruge penge på ny investeringer?

Grandma en ‘pimpet’ sofa
Normalt giver kriser sig udtryk i eskapisme, flugten fra verdens problemer og en søgende tilflugt i de små dagligdags luksus elementer - vi køber måske ikke stort ind men tillader os stadig indkøb af enkle emner - cafe latten på cafeen og accessories som den lille dagligdags luksus. Sker det og så nu eller sparer vi op til senere?

Jeg synes der er flere modstridende tendenser - og det i sig selv kan jo være en tendens :-) Jeg skal snart til seminar om trends med hensyn til farver og forhåbentlig også lidt om hvor vi bevæger os hen ad. Men jeg vil gerne høre hvad I tror? Kom med dit bud.

Tine Mouritsen

Tine Mouritsen har altid haft en forkærlighed for design. Hun er optaget af nuet og inspireret af det der mangler. Tine Mouritsen har gennem 2011/2012 blogget som ambassadører her på bobedre.dk. Følg hendes videre arbejde på www.tinemouritsen.dk

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter