Hvilken årstid er du mest kreativ?

Hvilken årstid er du mest kreativ?

Men gælder det også for vores kreativitet? Findes der vejr der øger vores kreativitet eller det modsatte? I hvilket vejr får du de bedste ideer? Der er masser af dårlige undskyldninger for ikke at gå ud og hoppe i vandpytter, når det danske vejr viser sig fra sin lidt mere krævende side. Men der er også én god: nemlig at så får man chancen for at pusle med kreative projekter inden døre.

Det kan både være Jørgen Clevin eller Shane Brox agtig klippe klistre projekter men det kan også bare være den gode idé til næste rejse, ny indretning i hjemmet, en hurtig skitse eller hvilken kage der skal hygges med. Hvis man overvinder ‘frygten’ for det dårlige vejr og går ud i regnen og hopper i de der vandpytter eller ud i storm vejret og sætter en drage op og dermed får frisk energi til hjernen så viser det sig at kreativiteten også kan blomstrer selv der.

Vejret har jo ikke just vist sig fra sin positive side her hen over sommeren :-) Vi kender nok alle en eller to der har haft en oversvømmelse, våd kælder eller en bil der ‘mistede’ livet i vandmasserne under skybruddet i juli (http://www.b.dk/billedeserier/se-laesernes-billeder-af-skybruddet) …

Taxaen her var en anelse mere fanget end vi var - men vores bil overlevede ikke vandmasserne … Lyngbyvejen er lumsk :-)
Jeg har selv været ramt af en kombination af et par af før nævnte og må blankt erkende at den danske sommer har været ved at tage pusten fra mig i år. Normalt foretrækker jeg at være i Danmark om sommeren og bruge de andre årstider til udenlandsrejser … men årets sommer har fået mig til at overveje hvorfor jeg har været en anelse energi forladt og uinspireret - jeg har tænkt over hvad der giver mig energi og inspiration fra vejret. Hvilken årstid der giver mest til min kreativitet? Her ville jeg nok automatisk sige sommeren på grund af solen, udelivet og det sociale samvær og livet levet i gaderne/haverne.

Men efter denne våde sommer og en smule eftertænksomhed må jeg nok sige vinteren og foråret. Vinteren på grund af dens hule mentalitet, her får man ro til fordybelse, lydene er dæmpede, lyset værdsættes og sneen har en beroligende effekt på mig - jeg får mere fra hånden … foråret på grund af dets spirerende blomstrende og skønne farve rigdomme, lyse aftener og masser af messer og faglig aktivitet.

I år derimod har foråret været lidt mystisk måske - vinteren var lang … foråret kort med, for mit vedkommende (og fatter ikke jeg skriver dette), med for mange rejser i arbejdsmedfør. Sommeren var alt for våd, lang og jeg skulle hen til uge 42 før jeg bogstavlig talt blev blæst i gang! Jeg var en tur ved Vesterhavet, i Løkken, og tro mig vindene, solen, sandet der føg i ansigtet og havets voldsomhed fik da lige sparket mig fremad :-) en skøn fornemmelse.

De sidste dage med solen og efterårets farver gjorde deres til at banke tankerne og energien op i højeste gear og jeg glæder mig til resten af året på den der boblende forventningsfulde måde. SLIP KREATIVITETEN LØS
Hvornår mon I oplever mest kreativitet? Hvad får din hjerne i omdrejninger? er det sne? sol? regn? vind? hver årstid og meteorologiske fænomen har jo selvfølgelig hver sin indvirkning på os - på mig i hvert fald. Vi får forskellige stimulanser fra hver årstid men nogen mere end andre og nogen mere anerkendte end andre. Nyd efteråret derude!

Tine Mouritsen

Tine Mouritsen har altid haft en forkærlighed for design. Hun er optaget af nuet og inspireret af det der mangler. Tine Mouritsen har gennem 2011/2012 blogget som ambassadører her på bobedre.dk. Følg hendes videre arbejde på www.tinemouritsen.dk

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter