Fra designer event til skadestue design anno 2011

Fra designer event til skadestue design anno 2011

Optil starten af Copenhagen Design Week havde jeg travlt med klargøring og indretning af Erik Jørgensens showroom i pakhus48 i København Ø, mit nye møbel AIR for samme firma og nye lamper i serien All In for Le Klint.


Efter flere udstillinger, events, fester, talks og ‘meet the designer’ arrangementer landede jeg tirsdag i den virkelige verden på Skadestuen med min datter. Tal om et kulturchok! Både i forhold til high end designer møbler men specielt i forhold til det hotteste indenfor designverdenen pt og som vi i Danmark bryster os af at være gode til nemlig servicedesign.

Det er det vi skal ud og brande os på overfor den massive mængde af asiatiske og indiske designere der bliver uddannet i disse år. Det er her vi virkelig kan noget … siger vi. Det bliver en kæmpe udfordring og en stor opgave der skal løftes for at vi kan gå ud og sælge os som eksperter i velfærdssystemer og servicedesign. Og det starter i vores egen andedam.

Mit første personlige ‘sammenstød’ med den københavnske skadestue - Ikke noget jeg har gjort særlig tit - faktisk 7 9 13 er det første gang vores datter har haft behov for det. Hun hoppede uheldigt og landede forkert på sin fod. Egen læge mente den var brækkede og anbefalede os at tage et smut omkring en røntgen klinik og få syn for sagen. ‘Hvis den ikke er brækket sparer I 4 timers ventetid på skadestuen’ var hans råd.
Så af sted til røntgen og vi fik en hastetid - de tog os ind og var utrolig omsorgsfulde overfor vores 6 årige datter. Venteværelset havde en pudsig sammenblanding af Panton og Eames stole, men effektiv behandling og kun 10 minutters ventetid. Foden var brækket 2 steder og derfor måtte vi en tur på skadestuen for behandling.

Vi tilbragte sammenlagt 6½ time på skadestuen - lutter søde mennesker blandt personalet deroppe – ingen tvivl. Vi kom derop med egne røntgen billeder fra røntgen klinik, fortalte foden var brækket.

Da vi tog hjem kl 21.30 var resultatet:
Vi havde ventet 5½ time i skadestuens venteværelse med rigtig mange børn og deres bekymrede forældre. Kun bøger og vhs film til adspredelse af børn i forskellig alder og med smerter, enkelte stole til voksne og børn. Men ok de havde malet Peter Plys på væggen … :-)

Vente tid i røntgen 20 min – fordi skadestuen helst ville ha deres egne røntgen billeder hvilket de ikke oplyste før de havde tilset patienten 1 gang efter ca 3½ times ventetid.
Ventetid i undersøgelses rum før lægen ankom – 25 min.
Reel tid med personale i røntgen – 4 min.
Reel tid med læge/sygeplejersker på skadestuen – 11 min

Konklusion – der er brud på 2 fodknogler – men det vidste vi fra de røntgen billeder der blev taget før ankomst til Skadestuen. Opdeling af ansvar på skadestuerne medfører at vi skal til et andet hospital/skadestue for at få lagt en gå gips på et barn siger de – det er én af de opgaver som ikke varetages af denne skadestue. Det vidste Skadestuen naturligvis før vi ankom men ingen fortalte det ved modtagelsen – adspurgt var forklaringen at hvis der nu ikke var et brud så havde vi sparet turen til hospitalet som lægger i den anden ende af byen, men de har jo også en skadestue? Vi mener nu alligevel at vi spildte 6½ time … for på det andet hospital skal der igen en læge på før der må lægges gips og der kan i øvrigt også være en del ventetid fortalte den venlige sygeplejerske … Kl 21.30 er ambulatoriet hvor de lægger gipsen jo lukket.

Vi må så sige at det andet hospital levede fuldt ud op til deres ry for at være de bedste til børn. Hold op en fin oplevelse! Skod venteværelser, uinspirerede og deprimerende indretning set med en fagpersons øjne men det blev opvejet af den gode stemning, effektiv behandling, omsorg, overskud og laven sjov med patienten, der var lidt træt efter gårsdagen lange skadestueophold. Min datter er nu den utrolig stolte ejer af et styk RØD gå gips! Og Finn fra gips er hendes nye helt, han har lovet at kilde hende når hun kommer og skal have gipsen af.

Lidt inspiration fra forberedelserne til designugen, se eller gense den flotte film af oplægningen af den fine ‘røde løber’ foran Designmuseum Danmark: http://www.youtube.com/watch?v=VoFmytREbNg
For flere fotos af Copenhagen Design Week events, udstillinger og fester se http://nicolaiperjesiphotography.zenfolio.com/ddc
Alle nedenstående fotos er taget af undertegnede og er min stemningsrapport fra Copenhagen Design Week’s første dag:

indledende pressemøde
det var lidt fotos fra den første dag - jeg poster flere senere …

Tine Mouritsen

Tine Mouritsen har altid haft en forkærlighed for design. Hun er optaget af nuet og inspireret af det der mangler. Tine Mouritsen har gennem 2011/2012 blogget som ambassadører her på bobedre.dk. Følg hendes videre arbejde på www.tinemouritsen.dk

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter