Et ægte talent fra Milwaukee

Et ægte talent fra Milwaukee

Første gang jeg besøgte Eric for et års tid siden, tænkte jeg at her var en særlig historie at fortælle. Han havde selv kontaktet os og jeg tog ud på værkstedsbesøg for at se om hans keramik var noget for vores butik, Stilleben. Det var meget mere end det… det var et møde med en designer/kunstner som arbejder dedikeret, præcist og med sit helt eget sprog. En som havde taget sin helt egen vej og dyrkede et udtryk jeg ikke havde set lignende før. Der var ingen tvivl i mit sind. Eric er et vaskeægte talent og har været en af mine helt store design oplevelser i år.

Hvad er det så, som gør at man har et særligt talent, et særligt sprog?
Måske hvis man er opvokset i Milwaukee i det amerikanske midwest, uddannet med en bachelor i Economics fra universitetet i Cincinnati og derefter flytter efter en pige man ikke kender til lille Danmark og giver sig til at lave keramik… måske får man så sit helt eget sprog? Der er ihvertfald noget ved Eric som gør mig nysgerrig… måske er det kulturernes sammenstød. Alligevel er der noget nordisk over hans stringens og enkelhed, og hans insisteren på det rå udtryk i stentøjet. Det er både genkendeligt og fremmed på samme tid.

Vaserne står fra gulv til loft, på borde, på hylder, på gulvet og i vinduet. De er som store støvbolde, sæbebobler eller frøkapsler… enorme og alligevel lette og nærmest svævende. De er alle drejet i hånden i groft stentøj og er derefter trukket med en rillet klinge, så overfladen fremstår med små riller som bølger på en sandbund. Derefter er de brændt op til 980 grader, glaseret indvendig og brændt igen, denne gang op til 1275 grader. Han arbejder med enkle former, det rå materiale og med struktur og overflade.

Eric Nathan Landon tog afgang fra Danmarks Designskole i 2007, og har haft flere udstillinger både herhjemme og i udlandet bla. Firenze, Korea og Taiwan.
I 2008 blev han optaget i Crafts Collection, som præsenterede hans ting på messer i Paris og New York. Han har modtaget rejselegater og arbejdslegater fra både Statens Kunstfond og Nationalbanken.

Se mere på unika-by-landon.com

Eric ved sin drejeskive som han har brugt siden han var 15 år og sad i kældren i huset i Milwaukee.

De nye glasurer som han arbejder med for siden. Inderst hældes en sort glasur på, yderst sprøjtes en hvid på. I brændingen træder den sorte frem igennem den hvide og danner en glasur som minder mig om et vinterlandskab.

To kunstnere som inspirerer Eric er Wung Hsiu-Yu fra Taiwan og japaneren Ryota AOKI . Her er det fra bogen “Glamour glaze”.

Alle mine favoritter samlet på et bord.

Stilleben

Ditte Reckweg og Jelena Schou Nordentoft driver sammen design-virksomheden Stilleben. Ditte og Jelena har gennem 2011/2012 blogget som ambassadører her på bobedre.dk. Følg deres videre arbejde på www.stilleben.dk

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter