Cykelmyggen Egon

Cykelmyggen Egon

Østre Gasværk har i denne tid Cykelmyggen Egon på programmet. Vi fik tilbudt forpremiere billetter fra min datters skole og tog derned uden egentlig at vide noget om det. Det var en fantastisk oplevelse - ikke kun for vores 6 årige men også for os voksne.

Sikke en fest, cykel, danse og farve eksplosion. Flot scenografi! Blomster lamper, fede kostumer og interaktiv scene ud i mellem publikum. Festen startede allerede på facaden udenfor da vi ankom. Vi blev hilst af alle ansatte der bar orange kedeldragter, grønne cykelhjelme og alt i alt en totaloplevelse af de få. Her fik jeg for alvor optankning af inspiration - og stor glæde over at andre har lykkedes med et så gennemført koncept.

Se klip fra forestillingen på dette link http://youtu.be/nW88-mh5_T8 og flere fotos længere nede på siden.

Har I fornylig oplevet noget tilsvarende? Været ude og se, mærke, prøve noget der fik jeres hjerte til at boble af glæde?

Det er bevist at gennemført og gennemtænkt kunst, design og indretning får opmærksomhed - om det er gennemført helt fra produkt, funktion, æstetik over emballage - point of sale - til markedsføring og promovering så giver det bonus på bundlinien. Specielt i disse dage hvor alle er på nettet og de sociale medier hurtigt opdateres med nyt - og der er en køb og smid væk tendens.

Gennemført design giver folk en god fornemmelse - det giver en tryghed for forbrugeren om at ‘de’ (de sælgende og producenterne) vil os det godt når man møder gennemført design.

Men hvordan skaber man ‘Instant Icons’? Kan man beslutte sig for at skabe et ‘Instant Icon’ som udgangspunkt? Og hvorfor er der bare produkter vi alle er enige om vi må eje? Hvordan kan vi som designere blive bedre til at designe dem - udfordre producenterne og gennemføre det ud i aller sidste detalje?

Jens Martin Skibsted giver sit seriøse bud i bogen Instant Icon: Læs den eller hør ham tale om det her: http://www.dac.dk/visNyhed.asp?artikelID=6998 . Han har talt med 60 banebrydende designere og design tænkere om emnet. Og diskuterer også Arkitekturens pendant Instant Landmarks i foredraget. Han har selv stået for flere designs blandt andet Biomega cyklerne hvor mange er blevet til Instant Icons. Foto venligst Biomega og SkibstedID

Og så er vi tilbage ved Cykelmyggen Egon som bare nyder en hård spurt over alt andet!

Alle fotos nedenfor af Anders Debel Hansen / Østre Gasværk

Tine Mouritsen

Tine Mouritsen har altid haft en forkærlighed for design. Hun er optaget af nuet og inspireret af det der mangler. Tine Mouritsen har gennem 2011/2012 blogget som ambassadører her på bobedre.dk. Følg hendes videre arbejde på www.tinemouritsen.dk

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter