Læs også

pierre sofa

Piero Lissoni

Paolo Rizzatto

Det er nok ikke hver dag, at du ser en standerlampe, som er mere end to meter i højden. Men det skulle der i hvert fald være mulighed for nu.

5. marts 2007 af Tage Majland

Lampevirksomheden Luceplan har netop lanceret en ny, stor udgave af designeren Paolo Rizzattos bestseller Costanza, som kom på gaden i 1986. Navnet på den lysende nyhed er Grande Costanza, og den har en justerbar højde fra 175 til 235 cm.

Den opalhvide skærm med en diameter på 70 cm er udført i polycarbonat, mens det teleskopiske stel, ligesom foden, er af aluminium. Den udgave af Grande Costanza, som du kan se her, har, ligesom den oprindelige, mindre version fra 1986, fået indbygget en lysdæmper. Der er også indbygget tre pærer på 100 watt. Lampen findes imidlertidig også uden lysdæmper i en model med enten tre 100 watts pærer eller tre lavenergi pærer på 26 watt. Prisen for disse to modeller er henholdsvis 8688 kr. og 10.244 kr. Endelig kan du få Grande Costanza som pendel i priser fra 4725 kr.

Paolo Rizzatto blev født i Italien i 1941. I 1965 blev han arkitekt, men fra tegnestuen i Milano arbejder han i dag som freelancer både inden for arkitektur, design og indretning samt med hans passion for lysdesign. Netop denne lidenskab for lyskilder førte i 1978 frem til, at han var med til at grundlægge Luceplan. Faktisk tegnede han også Luceplans hovedkvarter i Milano i 1997. Han er kendt for sin grundighed, fx kan der gå op til fire år med at udvikle en ny lampe, men han er samtidig produktiv og har også skabt design for Artemide, Cassina, Kartell og Thonet.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter