© bobedre.dk

Christian Flindt

Christian Flindt er en designer, der er glad for at eksperimentere, og indtil videre har hans opfindsomme design vakt genklang både herhjemme og i udlandet.

4. februar 2011 af Signe Brogaard

Fulde navn: Christian William Flindt
Dato: 1972-
Uddannelse: Arkitekt fra arkitektskolen i Århus, 2002

På få år er det lykkedes Christian Flindt at etablere sig som en designer, der er med til at tegne profilen for nyt dansk design med sit innovative og ekspressive formsprog.

Selvom han oprindeligt er uddannet arkitekt er det som møbel- og lysdesigner at han har slået sit navn fast, blandt andet med Ripple Chair, der i 2008 blev belønnet med Dansk Design Pris.

Stolen, der er fremstillet i miljøvenligt plast, er med sine elegante krusninger både enkel og udtryksfuld og giver nyt liv til den klassiske stabelstol, ligesom Rainbow-stolen, der i modsætning til vanlig praksis ikke stables oven på hinanden, men derimod sidelæns.

Christian Flindt arbejder primært med materialer som plast, ler, bambus og aluminium men hans eksperimenter er ikke kun forbeholdt form og funktion.

I lampeserien Flindt for Louis Poulsen har Flindt leget med flettede vinylsnore, der slipper lyset fra og skaber mønstre i rummet, og med Light Lounger har designeren taget skridtet ud og kombineret lys og møbler med en sækkestol, der bogstaveligt talt lyser op med en bund af LED-lys.

Christian Flindt har i løbet af sin karriere markeret sig med udstillinger udstillet på Denver Museum of Modern Art under “Danish Design”, på Trapholts “Plastic Fantastic” og på Dansk Design Centers udstilling"Danish" samt messer fra Tokyo til Stockholm.

Derudover har han modtaget Bo Bedres Design Award for Rainbow-stolen i 2005, Bolig Magasinets designpris i 2007 for stolen Orchid, samt legater fra Statens Kunst Fond, Danmarks Nationalbank og Kulturministeriets rejselegat.

Derudover blev han kåret til årets designer af Bo Bedre i 2006.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter