© Paul Warchol

Arkitektfirma leger med geometriske effekter i innovativt skovhus

I de amerikanske skove ligger Ex of In House, som har et ganske særligt design, hvor hver detalje er helt gennemtænkt.

4. november 2016 af Sarah Lyster Nielsen

Hulrum og skæve vinkler

Dybt inde i skoven i Rhinebeck, New York ligger et helt særligt hus. Allerede udefra fornemmer man de skæve vinkler og bløde former, og når man træder indenfor, mødes man af et ret spektakulært indre.

© Paul Warchol

Rummet føles nærmest lidt surrealistisk med de umage sammensætninger, som alligevel spiller sammen på en ret harmonisk måde. Lige ved døren er der et kugleformet hulrum, og den runde form går igen i nogle af husets vinduer, der både er cirkulære og halvmåneformede.

© Paul Warchol

Huset hedder “Ex of In House” og er designet af Steven Holl Architects som en del af firmaets researchprojekt ved navn “Explorations of ‘IN’”. Huset er ca. 85 m2 stort, og ifølge firmaet kan der sove 5 mennesker, selv om der ingen værelser er i huset.

Ex of In House ligger i midten af et skovområde på omkring 11 hektar, der oprindeligt skulle laves til 5 byggegrunde, som er blevet slået sammen for at bevare området.

© Paul Warchol

Huset er næsten udelukkende lavet af råmaterialer: vinduer, dørkarme og trappe består af solid mahogni, og væggene består af birkekrydsfinér. Lamperne er 3D-printet af bioplast baseret på majsstivelse, og husets ydre belægning er lavet af et genbrugsglasmateriale kaldet Poraver.

Huset varmes op af geotermisk energi, og elektriciteten kommer udelukkende fra solceller, så det er helt selvforsynende.

© Paul Warchol

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter