Cc7393ddc1f94fcc959e78062617bd50

Valbæk Brørup

Gennem 2012/2013 har vi kunne følge arkitekterne Eva Brørup og Stefan Valbæk fra Valbæk Brørup Arkitekter, som faste bloggere og ambassadører her på bobedre.dk. Vi er blevet underholdt med spændende arkitektoniske betragtninger, projekter fra tegnebordet samt billeddokumentation fra et par flytninger. Følg deres videre arbejde på www.vba.dk

Blogs

  • En urealiseret favorit

    1. mar 2013 af Eva Brørup

    Der ligger et par stykker af urealiserede projekter i tegnebords skuffen. Se med her på en af vores klare favoritter...

    På en skøn grund, i første række ned til Lyngby sø, har vi tegnet dette unikke hus til et par og deres teenagebørn.

    Vi har taget udgangspunkt i den skrånende grund og bygget arkitekturen op omkring  forbundne og åbne rum i forskudte planer, der hver især har en unik orientering mod søen.

    Fra villavejen bevæger man sig ned af en smal indkørsel og lige ind i køkkenet, der er husets samlingspunkt.

    Fra køkkenet er der både kig til søen og kontakt til stuerne i forskellige etager.

    I Spisestuen er der fri adgang til haven når de store panorama glasdøre skydes til side. I stuen på 1.sal kan man se længere ud over søen. Fra tagterrassen er man blandt trækronerne og har kun himmelen over sig.

    Teenageafdelingen ligger øverst oppe med egen udvendig trappe og altan.

    Alle de store vandrette vinduesbånd i huset kan skydes til siden og skjules bag hinanden, så der opstår uhindrede kig og adgang til naturen.

    Stueplan

    1.sal

    Længdesnit


    Denne blog skrives og redigeres af arkitektparret Eva Kristine Brørup og Stefan Valbæk. Deres fælles arkitektvirksomhed, har især specialiseret sig i private boliger, men tilbyder arkitekt rådgivning inden for alle skalatrin og funktioner. Besøg Valbæk Brørup Arkitekter på www.vba.dk.

    Skriv en kommentar (0)

    Relaterede Indlæg

  • Et sommerhus til alle årstider

    15. feb 2013 af Eva B

    Sommerhuset ligger på en stor grund ud til skoven, i en grundejerforening med ensartede huse fra 1978. Der var begrænsede byggefelter og udformningsmuligheder, ikke desto mindre lød opgaven på at ændre huset på 80 kvm til det dobbelte og skabe sommerhusidyl for flere generationer på samme tid.

    Vi tog udgangspunkt i de fantastiske omgivelser og arbejdede med at trække skoven helt ind i huset og få stemningen af naturen og de skiftende årstider ind i alle rum.

    Køkkenet er flyttet fra midten af huset ud til facaden, hvor der er udsigt til skoven og forbindelse til en spisestue, hvis størrelse kan udvides efter behov. De 3 soveværelser er placeret væk fra hinanden og med plads til privathed. Der er 2 store badeværelser i huset, et med en tilhørende udendørs badegård og sauna.

    Materialevalget er nordisk som i skoven, med fyrretræ på væggene, douglas pine plankegulve og ölandsfliser på badeværelserne med vola armature. Farverne på køkkenlåger og skabe er støvede grønne.

    Skriv en kommentar (0)

    Relaterede Indlæg

  • ARKITEKTONISK IDENTITET

    8. feb 2013 af Stefan Valbæk

    Et stort hus på en fantastisk grund. Kan man ønske sig mere?

    Ja! - Arkitektonisk identitet, et klart kunstnerisk greb og skønhed, svarede vi, da vi indledte opgaven med at forandre et hus på en skøn grund ved Sjælsø.

    Vi udarbejdede 3 forskellige og karakterfulde skitseforslag. Alle med et klart arkitektoniske greb, der fuldstændig ændrer huset fra ret almindeligt til ret lækkert.

    Her er grunden

    Og her er tegninger af det eksisterende hus

    Her er de tre forslag og en reference til hver, der fortæller om forslagenes arkitektur. Fælles for de nye forslag er, at de alle er tegnet med udgangspunkt i den natur huset ligger i. De åbner sig mod udsigten og optager linjerne og faldet i landskabet.

    Skitseforslag 1

    Reference til Skitseforslag 1 (Villa Tugendhat)

    Skitseforslag 2

    Reference til Skitseforslag 2 (House in Sunami)

    Skitseforslag 3

    Reference til Skitseforslag 3 (Baron House)

    Alle forslagene indebærer at husets tag og facader skiftes så dagslys, natur og grund kommer til sin ret. Selvom placeringerne af de forskellige funktioner indvendigt bibeholdes, får de udvendige ændringerne en stor betydning for oplevelsen og atmosfæren i huset.

    Så skal der bare vælges!

    Denne blog skrives og redigeres af arkitektparret Eva Kristine Brørup og Stefan Valbæk. Deres fælles arkitektvirksomhed, har især specialiseret sig i private boliger, men tilbyder arkitekt rådgivning inden for alle skalatrin og funktioner. Besøg Valbæk Brørup Arkitekter på www.vba.dk.

    Skriv en kommentar (0)

    Relaterede Indlæg

  • SKAL KVISTE VÆRE GRIMME?

    10. nov 2012 af Eva Brørup og Stefan Valbæk

    Tag kvisten. Funktionen er jo vigtig. Den bringer lys, himmel og horisont ind i huset. Men hvorfor skal de partout være en uharmonisk gevækst på et hus? Hvorfor skal kvistens lille saddeltag gøre synlig vold på tagets ellers klare linjer. Hvorfor skal vinduerne være små og uden lys fra oven? Sådan behøver det ikke at være. Derfor valgte vi en helt anden løsning i en villa i Hellerup ved København.

    Det gamle røde tegltag er skiftet ud til et smukt nyt tag i naturskifer. De traditionelle tunge kviste er skippet til fordel for et nyt design, hvor kvistens traditionelle sadeltag er vendt om og erstattet af et stort ovenlys.

    Kvistene har en markant udformning. Med skifer på siderne og vinduesprofiler i metal fremstår kvistene som en integreret del af taget, der bliver til en samlet helhed.

    Indvendigt bidrager kvistene med en hel ny stemning på loftet. Før var der klemt og lavt til loftet og klemt. Nu er der åbnet op til kip og højt til loftet i kvistene der skaber en stor rumlighed.

    Rammerne i metal er ultra tynde og elegante og dagslyset vælter ind ad vinduerne. Det store ovenlys, der er placeret over vinduerne, giver et smukt kig til himlen. Resultatet er bestemt mere organisk, lyst og rent end den gængse kvist.

    Denne blog skrives og redigeres af arkitektparret Eva Brørup og Stefan Valbæk. Deres fælles arkitektvirksomhed, har især specialiseret sig i private boliger, men tilbyder arkitekt rådgivning inden for alle skalatrin og funktioner. Besøg Valbæk Brørup Arkitekter på www.vba.dk.

    Kategoriseret som arkitektur
    Skriv en kommentar (0)

    Relaterede Indlæg

  • SCENESKIFT II

    26. okt 2012 af Eva Brørup og Stefan Valbæk

    Det er ikke fordi vi normalt skifter adresse hvert halve år, men i år bliver det til to flytninger.
    Vi har sagt farvel til vores lokaler i Guldbergsgade på Nørrebro. Hele karreen overfor Empire biograf bliver en del af et større erhvervsskole projekt med nye restauranter og cafeer.

    Det blev til 6 berigende måneder sammen med Tredje Natur, WAW, og pk3, TAK for det. En fuldstændig forrygende housewarming og knap så mange biografture som vi havde håbet på.

    Nu har vi fundet et nyt fantastisk sted i byen. Folke Bernadottes Allé 25, DK-2100 København Ø er adressen og bygningen ligger på baneterrænet bag ved Østerport Station. Lige over for kastellet, tæt på havet og tæt på byen. Det gamle DSB lager er ombygget og huser nu flere arkitektfirmaer hvoraf vi er det ene.

    Vi hilser det nye lokalmiljø, nye kollegaer og skønne lokaler velkommen.
    Og så ser vi frem til nye bekendtskaber og samarbejder med TERROIR, Kim Utzon Arkitekter, Jeppe Utzon Architecture Design, Jacob Kornum Arkitekter, Dahlerup og Arkitura

    Som altid er du velkommen til at kigge forbi vores arkitektkontor – kaffen er frisk. I mellemtiden - kig med her.

    Denne blog skrives og redigeres af arkitektparret Eva Brørup og Stefan Valbæk. Deres fælles arkitektvirksomhed, har især specialiseret sig i private boliger, men tilbyder arkitekt rådgivning inden for alle skalatrin og funktioner. Besøg Valbæk Brørup Arkitekter på www.vba.dk.

    Kategoriseret som arkitektur
    Skriv en kommentar (0)

    Relaterede Indlæg

  • SKRIVEBORD UDEN KABELKAOS

    21. sep 2012 af Eva Brørup og Stefan Valbæk

    Harddiske, kameraer, skannere, bærbare, telefoner! Selvom producenterne indskrænker og optimerer er mængden enorm, og det ellers så rydelige skrivebord er hurtigt fyldt op. Så stuver man det hele af vejen i en bunke under skrivebordet og der ligger og hænger det hele så sammen med alle nullermændene. Man kan hverken komme til at arbejde eller gøre rent og kønt er det bestemt ikke.

    Det var situationen i fotografens studie før vi fik stillet opgaven, at tegne et nyt skrivebord, der kunne løse problemerne.


    Før så det sådan ud!!

    Udfordringen lød at bordet skulle være funktionelt og 5 meter langt så flere kunne arbejde på samme tid. Det skulle stå frit i rummet og selvfølgelig fremstå præsentabelt.


    Nu ser det sådan ud!!

    Vi tegnede og fik produceret et skrivebord med en integreret kabelrum på undersiden af bordet. Her er der plads til harddiske, transformere, opladere og kabler. Fra kabelrummet er der boret huller op i bordpladen så man kan forbinde de enheder man benytter. Vi målte harddiske og udstyr op for at være sikre på at der var plads til det hele.


    Kabelrummet er integreret i bordets design så det fremstår diskret og hemmeligt


    Kabelrummet kan åbnes fra bordets bagside


    og lukkes igen!!

    Bordet er udført i sorte 30 mm. møbelplader og kan varieres i et utal af forskellige størrelser og materialer.

    Denne blog skrives og redigeres af arkitektparret Eva Brørup og Stefan Valbæk. Deres fælles arkitektvirksomhed, har især specialiseret sig i private boliger, men tilbyder arkitekt rådgivning inden for alle skalatrin og funktioner. Besøg Valbæk Brørup Arkitekter på www.vba.dk.

    Skriv en kommentar (0)

    Relaterede Indlæg

Abonnér på BO BEDRE nu! Se alle tilbud