Kuber med lyse indfald

Udsigten til Lillebælt er pragtfuld. Og inde i villaen gennemstrømmes rummene af lys fra mange sider. Den spændende idé var at skabe to sammenhængende huse med en åbenhed, så familien har god kontakt.

2. januar 2006 af Liselotte Gais Kjeldsen

Villa Lindegaard i Snoghøj ved Fredericia er en elegant sammensmeltning af to kuber. De er forbundet af en gennemgående hovedgade, hvorfra der er adgang til de fleste rum. Trappens forløb og glasruder gør det muligt for familien at være tæt på hinanden. Halvvæggene i lamineret og hærdet glas hindrer de små børn i at falde ned af trappen. Glasvæggene er monteret, så det ser ud, som om de nærmest svæver.

- Her er åbent, uden at være åbent. Rum og funktioner er adskilt, men vi er hele tiden i kontakt med hinanden. Vi kan sagtens se, hvad børnene laver i legerummet, når vi sidder ved spisebordet, fortæller Carsten Lindegaard om familiens vellykkede byggeprojekt, hvor de åbne rum og niveauer har lysindfald fra begge sider.

I samspil med hovedgadens ovenlys skabes en gennemstrømning af lys i det 21/2-etager store hus, som skaber forunderlige billeder og skygger på de hvidmalede vægge.

Det var netop for at få mere plads, luft og lys, at familien Lindegaard ville forlade typehuset og gå i gang med deres egne byggeplaner. Carsten Lindegaard arbejdede som chefprojektleder ved NCC, så tanken om eget byggeri var ikke fjern. Familien købte et areal til 6 villagrunde på i alt 8000 m2 og valgte at bygge på grunden ud til et fredet areal og med førsterækkes udsigt mod Lillebælt.

- Huset er helt perfekt, og vi har været med i hele processen. Der er opstået ændringer undervejs, men det er ikke meget. Det er blevet helt, som vi drømte om tæt på skov og strand, lyder det fra Rikke Lindegaard, der er lige ved at sige, at hun næsten ikke havde behøvet en opvaskemaskine, fordi udsigten fra køkkenet er så fantastisk.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter