© Blueberry Tales

Skøn simreret: Marokkansk Aubergine, Spinat og Kikærtegryde

Når den kolde vinterblæst bider i kinderne, er varme krydderier og fyldige gryderetter kærkomne. Simreretten her fra Blueberry Tales er både velsmagende og nem - perfekt til de korte vinterdage.

28. december 2016 af Camilla Drost

Krydderier og marokkansk stemning

Det er ikke kun i det søde køkken, at jeg lader mig inspirere fra vores rejse til Marokko. Ofte består vores aftensmad af gryderetter som denne, hvor varme krydderier som spidskommen, kanel og cayennepeber leder mine tanker væk fra det kolde vintervejr.

Mine smagsløg synes at ændre sig i takt med årstiderne; om sommeren består aftensmaden ofte af farverige salter, men så snart dagene bliver kortere og bladende skifter farve begynder jeg at finde min smukke støbejernsgryde frem fra skabet.

Denne ret er i øvrigt en god hverdagsret, da den passer sig selv på blusset, mens du kan se til andre ting.  

© Blueberry Tales

Opskrift

Marokkansk Aubergine, Spinat og Kikærtegryde

(4 portioner)

1 løg
3 fed hvidløg
2 auberginer
100 gram frisk spinat
1 dåse kikærter (240 gram)
1 dåse flåede tomater (400 gram)
2 spsk tomatpuré
250 ml grøntsagsbouillon
2 spsk olivenolie
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt kanel
½ tsk cayennepeber
Salt og peber
Frisk persille
Til servering
250 ml brune ris
500 ml vand
½ tsk havsalt

1. Start med at koge risene i saltet vand og klargøre grøntsagerne; hak løg og hvidløg fint. Hak aubergine i mundrette stykker.

2. Opvarm olivenolie i en stor gryde og tilsæt løg og hvidløg. Steg ved lav varme indtil løgene bliver bløde.

3. Tilsæt tomatpure og krydderier; spidskommen, kanel og cayennepeber. Rør rundt i gryden og lad det simre i 1-2 minutter.

4. Tilsæt aubergine, flåede tomater og bouillon, og lad derefter retten simre under låg i 20 minutter indtil auberginen er blød og lækker.

5. Tilsæt til sidst spinat og kikærter, og lad det simre med indtil spinaten falder sammen.

6. Smag til med salt og peber.

7. Servér med brune ris og frisk persille på toppen. 

Blueberrytales og BO BEDRE

Følg Camilla Drost på hendes blog blueberrytales.com. Eller find fremover nogle af hendes bedste og smukkeste madkreationer i en dansk udgave her på bobedre.dk på bobedre.dk/blueberrytales.

© Blueberry Tales

Måske er du interesseret i...

Andre læser