© Camilla Drost / Blueberry Tales

Rabarber cupcakes med marengs til Mors dag

Vores blogger, Blueberry Tales, har lavet disse lækre rabarber cupcakes med marengs til alle de seje mødre derude.

12. maj 2017 af Camilla Drost / Blueberry Tales

Han er også begyndt at blive selvbevidst i den forstand, at han har forstået, at han er sin egen person, og at han kan bruge Mikkel og mig som en forlængelse af sig selv. Han tager os i hånden og trækker os hen til de ting, som han ikke selv kan nå - oftest skarpe og tunge ting, naturligvis - og han bliver rasende og bryder ud i gråd, hvis han ikke får sin vilje. Selvom jeg ved, at det er åndsvagt, så gør det mig usikker, og jeg tænker på, om han mon kan lide mig.

Jeg er den slags mor, som siger ’nej’, og jeg er heller ikke lige så sjov som far. Han kigger underligt på mig, når jeg forgæves forsøger at sige som et af hans bondegårdsdyr. Griselyds-efterligningerne er tydeligvis Mikkels kompetenceområde. Men så i næste øjeblik kommer August hen og putter sig ind til mig, og straks er alle bekymringer væk; han elsker mig lige så meget, som jeg elsker ham.

Jeg har lavet disse rabarber cupcakes med marengs til alle de seje mødre derude. De er lidt uskønne i kanten, men det er dét, som efter min mening gør dem perfekte. De består af en fugtig og fluffy kærnemælks-cupcake krydret med kardemomme, som efter bagning fyldes med rabarberkompot og toppes med min italienske favorit-marengs. Lav dem til dig selv og din familie, eller lad denne side være åben, så et familiemedlem ’tilfældigvis’ kan se opskriften næste gang, de skal bruge computeren.

Glædelig Mors dag!

I år skal jeg for anden gang fejre mors dag som mor. Sidste år var August blot en baby, vi var lige hjemvendt fra en fantastisk road trip langs den californiske kyst, og jeg havde netop set ham tage sine første kravletag.

Ét år senere har hvirvelvinden af bekymringer og usikkerhed, som jeg har lært er uløseligt forbundet med at blive mor for første gang, næsten lagt sig. Jeg har set ham vokse fra baby-August til tumling-August, og han har netop sagt sit første ord; En version af ’hej’ efterfulgt af en stolt og intens vinken. 

Rabarber cupcakes med marengs

(12 cupcakes)

Kærnemælks cupcakes

80 gram usaltet smør, stuetemperatur
280 gram rørsukker
240 gram hvedemel
2 teskefulde bagepulver
1 knivspids salt
½ teskefuld stødt kardemomme
2 æg
240 ml kærnemælk

1. Forvarm ovnen til 190 C.

2. Klargør en muffinform med 12 muffinforme i papir.

3. Brug en håndmixer (eller en røremaskine med et fladt piskeris) til at røre det stuetempererede smør, rørsukker, hvedemel, bagepulver, salt og kardemomme sammen indtil det ligner små brødkrummer.

4. Pisk æg og kærnemælk i en lille skål. Hæld det i dejen og rør rundt indtil dejen er ensartet.

5. Fordel dejen i muffinformene, men fyld ikke hver form mere end ⅔ op.

6. Bag kagerne i 17-19 minutter eller indtil kagerne springer tilbage efter et blødt tryk, og en tandstik kommer ren ud. Lad kagerne afkøle helt på en rist.

Rabarberkompot

150 gram rabarber
75 gram rørsukker
¼ teskefuld stødt kardemomme
2 spiseskefulde rosenvand (kan erstattes af almindeligt postevand)
1 spiseskefuld friskpresset citronsaft

1. Skær rabarberne ud i stykker af 1 cm og læg dem i en lille gryde sammen med de resterende ingredienser.

2. Bring kompotten til kogepunktet og lad den simre i 3-5 minutter indtil rabarberne er bløde. Lad kompotten afkøle helt.

Italiensk marengs

4 æggehvider
200 gram rørsukker
100 ml vand

1. Brug en håndmixer (eller en røremaskine med almindeligt piskeris) til at piske æggehviderne stive i en stor skål.

2. Lav en simpel sirup ved at tilføje rørsukker og vand til en lille kasserolle og koge siruppen indtil et sukkertermometer viser 115 C (soft ball stadiet). Den varme sirup hældes i en tynd stråle ned i æggehviderne, imens du pisker. Fortsæt med at piske indtil marengsen er hvid og skinnende.

Sådan samles dine cupcakes

1. Udhul midten af kagerne med en skarp urtekniv, så snart de er kølet af. Lav hullet omkring 2 cm bredt og 2 cm dybt, og gem de udhulede kagetoppe.

2. Brug en teske til at fylde hullerne med rabarberkompotten, og sæt den udhulede kagetop tilbage på toppen. Skær lidt af toppen, hvis det er nødvendigt.

3. Top hver kage af med den italienske marengs, og brug bagsiden af en teske til at fordele marengsen.

4. Brug en bunsenbrænder til at brænde marengsen indtil den er lysebrun og fremstår let bagt.

5. Pynt med friske kirsebærblomster (men lad være at spise dem, de er kun til pynt). 

© Camilla Drost / Blueberry Tales
© Camilla Drost / Blueberry Tales

Blueberry Tales og BO BEDRE

Følg Camilla Drost på hendes blog blueberrytales.com. Eller find fremover nogle af hendes bedste og smukkeste madkreationer i en dansk udgave her på bobedre.dk på bobedre.dk/blueberrytales.

Måske er du interesseret i...

Andre læser