Tine Mouritsen

Tine Mouritsen har altid haft en forkærlighed for design. Hun er optaget af nuet og inspireret af det der mangler. Tine Mouritsen har gennem 2011/2012 blogget som ambassadører her på bobedre.dk. Følg hendes videre arbejde på www.tinemouritsen.dk


takker af for nu

 takker af for nu

… både her på siden, på Bo Bedres facebook side, linkedin og på min facebook side .

Det forgangne år har på alle måder været et spændende år med udfordringer store som små for min tegnestue. Da Bo Bedre ambassadørposten blev afsløret var mit børnemøbel Viva på udstilling i Berlin, mine lamper All In for Le Klint kom ud i butikkerne, der udkom en bog Nordic Designers fra Arvinius hvor jeg var præsenteret med 4 dejlige sider i tekst og billeder og derefter var der et par messer, som skulle tegnes og et showroom for Erik Bagger Design, der skulle laves.

Efter det voldsomme skybrud samt der af følgende oversvømmelse af både tegnestue og en druknet bil kom der gang i Air for Erik Jørgensen en bænk til offentlige miljøer.

I efteråret kom der en “familieforøgelse” på All In lamperne

og der var et nyt børnemøbel undervejs for en svensk producent SeJu (som blev præsenteret i Stockholm under messen i februar 2012).

Efteråret bragte på alle måder en masse kreative og nye ideer og udfordringer på banen. For eksempel hævesænke borde for Linak,

møder med nye producenter og en masse masse skitser …

Pt er jeg i gang med en Milano messe stand for Erik Jørgensen, et showroom for Galleri Feldt og OneCollection på Toldboden, et større kontor koncept samt videreudvikling af børnemøblet Tumbling. Der er linet flere møder op og jeg ser frem til endnu et forhåbentlig spændende år!

Nu tror jeg jeg vil flytte lidt om på tegnestuen, ryddet et par bunker, få frisk energi og lade solen strømme ind … :-) Jeg slipper ambassadørjobbet for nu og håber, at I har mod på at følge mig på mine øvrige platforme. Held og lykke til de nye ambassadører Amanda Betz, Norm og Valbæk Brørup Arkitekter.

http://www.tinemouritsen.dk/ + https://www.facebook.com/TineMouritsen for løbende nyheder og inspiration

Sneak Peak

Sneak Peak

Imorgen starter Copenhagen Design Week (CDW) 2011 som løber fra den 01.-06. september. Der er blevet arbejdet hårdt på produkt nyheder, udstillinger, events og fester i den forbindelse og det hele kulminerer imorgen hvor festen skydes i gang. Så sandt at sige, jeg glæder mig - efter lange dage fyldt med overraskelser af den gode og af den mere udfordrende slags - jeg glæder mig til fra imorgen at nyde det. Nyde alle de spændende tiltag, seminarer og specielt glæder jeg mig over den positive energi og stemning vi har i branchen. Den gode stemning bringer ekstra kreativitet og inspiration med sig og temaet Think Human kræver tid til eftertanke. Jeg håber vi ses derude i gaderne til ‘designfesten’.

Her en kort stemningsrapport i form af fotos fra byen, fra Pakhus48, Kvæsthusmolen, Skuespilhuset og Designmuseum som danner rammer for nogen af de mange tilbud vi alle kan benytte os af de kommende dage.


Fakta:
Copenhagen Design Week løber af staben den 01. - 06. september http://www.copenhagendesignweek.com/ samtidig med Index http://www.indexaward.dk/

NOMA

NOMA

alle fotos © Adam Mørk

NOMA FoodLab Restaurant NOMA


GXN (udviklingsafdelingen hos 3XN) har designet og indrettet NOMA’s ‘experimentarium’ hvor kokke kan udvikle og videreudvikle deres færdigheder, udvikle nye metoder, nye retter og videreføre NOMA’s nordiske køkken tanker.


NOMA FoodLab er fysisk forbundet med NOMA og ligger i samme bevaringsværdige Pakhus på Christianshavn, helt ud til vandet overfor Nyhavn på en af Københavns smukkeste placeringer. De stramme regler i forbindelse med bevaringsværdige bygninger kan være en udfordring for arkitekterne men det er lykkedes!


Flotte detaljer.


De organiske former og nordiske materialer fremhæves af integrerede lyskilder, der tilfører indretningen en lethed og spændende nuancer. Lamperne kommer fra GXN og hedder STAR lamper, hvis reflekterede lys kaster krystalklare mønstre på deres omgivelser.


Der er efter sigende brugt 249 fulde ark finér, 5.283 individuelle dele, 11.472 meter af cnc udskæringer - og alt er lavet i nordisk træ!


“Det på en gang rå og enkle interiør, indfanger gennem farver og form en særlig nordisk æstetik, og naturligvis er alt også udført i nordiske materialer.”


Skønne rammer til at udforske nye veje i det nordiske køkken.

noma.dk
3xn.dk
adammork.dk

Natur tendenser fortsætter

Natur tendenser fortsætter


Spine fra Fredericia Furniture i ubehandlet eg og naturlæder, designet af SPACE Copenhagen, blev præsenteret i Stockholm. Et elegant bud på, hvordan de nordiske traditioners brug af ædelt træ og håndværk kan videreføres til det 21. århundrede. Det hele begyndte med en række loungestole, særligt udviklede til restaurant Noma. Det udviklede sig til serien Spine, en række siddemøbler, som klæder hinanden ualmindeligt godt. De findes og så sort i sort.

Inga Sempé brugte ubehandlet naturelementer i sin udstilling som Guest of Honour. Hendes sarte formsprog og sans for detaljer gjorde det til en fin oplevelse og de lidt rå elementer var en god kontrast. Se flere fotos på sidste uges blog http://bobedre.dk/blog/bo-bedres-ambassadoerer/stockholm-lidt-mere-fra-stockholm

Christina Liljenberg Halstrøm udstillede sidste år på Stockholm Furniture Fair i Greenhouse zonen for unge talenter. Her mødte hun to producenter, danske Trip Trap og spanske Arturo Alvaréz. I år præsenterer lampefirmaet Arturo Alvaréz resultatet af det samarbejde de har haft i løbet af sommeren og efteråret. En fin lampe i træ og filt. Den kommer både som pendel og som standerlampe. Lynlås detaljen gør man kan skifte farver på lampeskærmen.

Til september kommer de første to møbler fra Trip Trap, som er en bearbejdet version af sofaen Beddo og stolen Cover_Up.

En anden dansk designer der bruger træ som hovedmateriale er Tom Rossau, se hans fine fine lamper her på http://www.tomrossau.dk/ Han var også at finde i Stockholm

Hele Hay’s stand var bygget op i sart ubehandlet træ, hvor produkterne blev til fine farverige “blomster”.

Der var flere der i deres stand design havde brugt forskellige ubehandlet træelementer.

Træ møbler fra GreenHouse zonen

Have arbejdsbord … eller bare arbejdsbord i træ og med keramik tilbehør.

http://www.fredericia.com/show.asp?lang=dk&s=news&i2=129
http://www.ingasempe.fr/
http://www.christinaliljenberghalstrom.com/
http://arturo-alvarez.com/
http://hay.dk/

Stockholm - lidt mere fra Stockholm

Stockholm - lidt mere fra Stockholm

Stockholm Furniture Fair 2012 er løbet af staben og i år med masser af farver - gul gik især igen hos flere producenter. Natur og træ holder stadig og er at genfinde i mange af de nye kollektioner.


En af barene. En tekstiludstilling Beyond Couture af Fredrik Färg, bød på et textilt fantasilandskab.


Vitras dagligstue

Guest of honour var i år franske Inga Sempé der udstillede med flere af de fine produkter i forhallen til messen&tradition


Nedenfor et udpluk fra GreenHouse zonen med skolerne og de “unge” udstillere


Jean Nouvel var special Architecture Friend hos Bolon (et stort internationalt gulvfirma) og havde både designet en speciel og iøjnefaldende stand + havde sin egen optræden.
http://www.jeannouvel.com/
http://www.ingasempe.fr/
http://www.stockholmfurniturefair.se/
http://www.vitra.com/

Stemningsrapport

Stemningsrapport

Her får I en kort stemningsrapport fra 1. dag på Stockholm Furniture Fair … jeg har haft lidt udfordringer med fotos så her er den “hurtige” version.


Small rooms af Ineke Hans (Offecct)


Vitra


Bolon Jean Nouvel indretter, holder oplæg og figurer i 1:1 … virkelig gennemført


Gingko og Frame (af Ernst & Jensen, samt Foersom & Lorentzen for Erik Jørgensen)


2 One Off bord af Tine Mouritsen (Linak) topbilledet


Tumbling af Tine Mouritsen og Christian Lystager


Slapper af, spiser god mad i godt selskab efter lang dag :-) følg med når jeg blogger om Greenhouse og andre fine ting / designere i næste uge - her kommer der også flere fotos …