NORM.ARCHITECTS

Gennem 2012/2013 har vi kunne følge arkitekterne og designerne Jonas Bjerre-Poulsen og Kasper Rønn fra Norm, som faste bloggere og ambassadører her på bobedre.dk. Vi er blevet underholdt med smukke smukke billeder fra ind -og udland samt fra deres seneste produktlanceringer. Følg deres videre arbejde på www.normcph.com


Finn

I sidste uge lancerede vi vores nye kollektion af udendørsmøbler i West Hollywood, som vi har designet for det amerikanske firma, Design Within Reach. Møblernes grundtone er hentet i den danske snedkertradition, men tilpasset moderne produktion og kombineret med tekniske materialer. Modtagelsen af den nye familie var overvældende og passede fint ind i Design Within Reachs store kollektion af modernistiske møbelklassikere. Hermed et smugkig på kollektionen, som forhåbentlig bliver lanceret i Europa på et senere tidspunkt samt et par billeder fra deres nye store showroom på Melrose Avenue.

 

 

God stil?

Hvad er god stil? Hvad er god smag? Handler det bare om æstetiske præferencer? Eller har nogle bedre smag end andre? Det er ofte en umulig diskussion, hvor definitionerne for hvad god smag er, forsvinder som vand mellem hænderne på en, hvis man prøver at sætte ord på det. Derfor ender den slags diskussioner næsten altid med, at hvad opfattes som god stil handler om subjektive æstetiske præferencer og kulturelle tilhørsforhold.

En af ideerne med vores ophold i L.A. har været at blive inspireret på ny og der er masser af god stil i den mangfoldige og meget spredte metropolis L.A. er. Man skal bare vide hvor man skal tage hen. Men det interessante er, at hver eneste gang - næsten uden undtagelse - der er en café, en butik, en restaurant eller et hotel, som tiltrækker os æstetisk, så står der en asiat, en europæer eller en australier bag. Det er virkelig svært at finde god amerikansk stil, set med vores øjne, og næsten umuligt, hvis man bevæger sig uden for L.A. De er meget glade for tungt mørkt træ, væg til væg gulvtæpper og meget store køleskabe.

Men forleden var vi en lille tur ude i bjerge nær vinområdet hvor den fantastiske film Sideways er optaget og i byen Ojai, som har været tilflugtssted for kunstnere, hippier og frie sjæle i mange årtier, faldt vi over et lille beskedent motel, som vi syntes var god stil på en særegn californisk måde. Det var en blanding af noget indiansk, noget westernagtigt og med små finurlige detaljer, som alle campingstolene uden for værelserne, hvor plastiktrådene var taget af og erstattet med kernelæderbånd. Et ret sympatisk sted i et ret sympatisk lille by.

Her er et par billeder fra Ojai Rancho Inn.

 

 

Modernisme, prefab, førerløse biler og plastik lavet af luft

Forleden var vi Palm Springs for at hylde den modernistiske 1950´er arkitektur, som byen er kendt for. Det var Modernism Week. Vi deltog i en privat middag hjemme hos facebooks Head of Market Developement, Matt Jacobson. Til middagen var vi en blanding af arkitekter, designere, udviklere, journalister og folk fra bilindustrien, som diskuterede fremtidens mobilitet. Huset var et åbent præfabrikeret hus midt i ørkenen, designet af de amerikanske arkitekter Marmol-Radziner og bordet var naturligvis dækket med Norm produkter.

Den amerikanske pendant til Bo Bedre, Dwell Magazine, havde sammen med Volvo arrangeret en diskussion om udviklingen af bilen som transportmiddel i fremtiden. Volvo har en vision om at ingen vil dø eller kommer alvorligt til skade i en Volvo i 2020. Det ser ud til at lykkedes. De er sågar langt med udviklingen af en førerløs bil. I Palm Springs blev den nye hybrid bil V60 testet og udstillet med sammen med den geniale solpavillion, som er designet af amerikanske Synthesis. Det er en energipavillon, som bilen kan holde beskyttet under, som giver den strøm og som efterfølgende kan pakkes ned i bagagerummet og tages med rundt.

Middagen i det fantastisk hus midt i den Californiske ørken bød på en række spændende diskussioner og møder med nye ideer. Blandt andet sad vi på nogle fine stole i plast, som var lavet af luft. Kasper sad ved siden af opfinderen, som fortalte hvordan han havde spekuleret over hvor meget Karbon landbruget udledte i atmosfæren og hvor mange dejlige ting man kunne bruge det til, hvis bare man kunne få fat i det. Det havde han så fundet ud af og nu sad vi altså og spiste på stole hevet ud af luften. Nogle gange skal man bare tænke sig om. Dette var i sandheden en dag i innovationens tegn og værd at tænke meget mere over hvis man vil gøre en forskel med design.

Norm Pop Up Studio L.A.

Sidste år i Milano under Salone del Mobile sad vi foran et museum og ventede på at komme ind og se den fantastiske udstilling Danish Chromatism, skabt af designduoen GamFratesi, som havde farvekoordineret dansk design på smukkeste vis. Solens stråler stak dejligt i huden og i København var det stadig gråt og koldt. I det øjeblik besluttede vi at det var vigtigt at blive inspireret hver vinter et nyt (og varmt) sted på kloden. I år holder vi vores første vinter pop up studio i L.A.

Hvis der skal komme noget nyt ud, skal der noget nyt ind. For ikke at gå i tomgang og hænge fast i rutiner og faste mønstre, er det essentielt for kreativ udvikling at skifte bagtæppe en gang imellem. Det kan man gøre på mange måder, men den fysiske rejse kan stadigvæk noget, som den digitale rejse ikke kan give dig. Impressionisterne tog fra Paris tog Sydfrankrig for at arbejde. De danske guldaldermalere tog til Rom på dannelsesrejse, og man kunne se det i deres værker. I dag tager kunsterne til Berlin, Istanbul og L.A. Omgivelserne påvirker den måde man tænker på og ændrer den måde man arbejder på.

I den kommende måned kommer vi til at skrive om lanceringen af en ny serie møbler vi har tegnet for det amerikanske firma Design Within Reach, en privat middag i ørkenen, spændende prefab huse, den modernistiske arkitektur i L.A. og førerløse biler. Men her kommer først et par snapshots af det vi omgiver os med lige nu, og som påvirker den måde vi tænker på. Et eklektisk udvalg af gadebilleder, som spænder over et bredt spektrum af stilarter, der alle har det til fælles, at de tænder en gnist og en ny idé fødes. Enjoy!
 

 

Norm Works

Norm Works er en workshop, hvor vi sammen med vores praktikanter arbejder med forskellige principper, materialer, produktionsmetoder og inspirationskilder. Et frirum, hvor vi ikke behøver at tænke kommercielt og i masseproduktion. Her kan I se et af vores projekter. En lampe i massivt egetræ, som er inspireret af gamle forme til hatteproduktion

Foto af Jonas Bjerre-Poulsen og Frederik Werner

From Stockholm with Love

Efter en hektisk uge på møbelmessen i Stockholm, får I her lidt stemningsbilleder fra det i byen som fangede kameraets opmærksomhed på farten. Der var inspiration overalt.

Foto af Jonas Bjerre-Poulsen