Stue med opbevaring

Efter ombygning skal stuen indrettes igen med masser af god opbevaringsplads 

 

Kære Lone

Vi har ombygget vores lille køkken og vinkelstue til et større køkken med en åben forbindelse til stuen.
Vi har nu en hel tom stue, som skal indrettes med spise afdeling og opholdsrum. Eneste møbler vi har er en Wegner lænestol GE 370 med brede armlæn og et spisebord i kirsebærtræ, 140 x 90 (spisebordet vil vi på sigt skifte ud med et rundt).
Til spisebordet har vi Y-stole, som ikke kan skubbes ind under bordet, og derfor fylder lidt mere end almindelige spisebordsstole.
Da huset ikke er stort, har vi brug for opbevaring i stuen - altså noget med låger og skuffer hvor papirer, mapper etc. kan gemmes af vejen.
Med hensyn til udnyttelse af pladsen, har vi tænkt over om man kan lave bogkasser/hylder under de 3 vinduer, der vender ud mod terrassen.
Vindueskarmene (sort granit) er 29 cm dybe, og der er fra gulv til vindueskarmen 63 cm. Terrassedøren åbner udad.
Vi har gulvvarme og derfor ingen radiatorer at tage hensyn til.
Tidligere var der både persienner og gulvlange gardiner. Vi ønsker en ”lettere” løsning.
Loftshøjden er ca. 2,5 m.
Vi har selv tænkt i den klassiske løsning med spiseafdeling i forlængelse af køkkenet (som er hvidt, grebsløst), TV og sofa bagerst i rummet, opbevaringssystem langs endevæggen og evt. en læseplads foran det store vinduesparti.
Men det er som sagt meget klassisk, og vi har brug for inspiration!
Vi glæder os til at høre din mening!

Venlig hilsen Grith da Silva

 

Kære Grith.

Jeg synes at jeres idé med reoler under vinduerne er en prima ide, men det skal være lavet i MDF på mål, der males hvidt så reolerne falder ind med husets øvrige træværk.
Det er ikke så lang tid siden jeg havde en anden læser, som valgte den løsning og du får her samme foto, men en god løsning må gerne genbruges, ikke sandt?
Jeg startede med at sætte to sofaer i vinkel, men det efterlader ikke nogen væg til fladskærmen, så i stedet er det blevet en sofagruppe med sofa og lænestole og en skærm på drejebeslag, så alle kan se godt.
På væggen i forlængelse af gangdøren kan I sagtens placere en høj reol, bare der er afstand hen til vinduesreolen.
Her er fin plads til en hyggekrog med læselampe og så kan stolen flyttes hen til sofaen, når I skal være mange.
I spiseafdelingen har jeg stiplet muligheden ind for at sætte en reol i 35 cm dybde, men pas alligevel på at det ikke bliver for klemt..

Venligst Lone

 

 

 

 

Boligbloggen

På denne blog besvarer jeg læserspørgsmål og giver gode råd og tips om indretning, viser spændende nyheder indenfor boligen, gør opmærksom på nye butikker og på andre, spændende blogs, websites og bøger om indretning samt skriver om de tanker en indretningsarkitekt gør om sit arbejde. I må meget gerne stille spørgsmål herinde om bolig og indretning, kommentere på mine skriverier og selv komme med jeres bedste indretningstips. Har du billeder af dine tips og indretningsspørgsmål kan disse fremsendes til: [email protected] 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter