Mens vi venter...

Mens vi venter...


Fotos fra fællesstuen i Aarhus

Hej Lone,
jeg er en pige på 20, der bor med en veninde i Aarhus centrum. Vi har boet i vores lejlighed over et år, og har snakket om, om vi skal gøre noget ved vores indretning.
Jeg har ikke noget specifikt spørgsmål, men leder efter inspiration eller idéer til hvordan vi kan forny stuen lidt.
(Jeg har selv lavet en plantegning over stuen, så hvis billederne ikke giver et overblik, kan plantegningen forhåbentlig give det.)
Som du måske kan se, så er jeg glad for træ og planter, men er bange for at overdrive det for meget. Jeg synes dog, at vi har mange hvide møbler, og at træ-tingene derfor bløder det lidt op. Derudover har jeg overvejet at købe et tæppe, som skal ligge under sofabordet, som jeg desuden også overvejer at skifte ud med et i noget flot træ.
Min veninde kan godt lide, at der er mange ting over det hele, hvor jeg nok er lidt mere til det enkelte.
Jeg håber du vil hjælpe mig, og du er velkommen til at sige, hvis der er noget i vores stue, der slet ikke er pænt eller lignende.
Det er altid godt med nye øjne på tingene.

Med venlig hilsen Louise.

Kære Louise.
Jeg synes at I har indrettet jer vældig fornuftigt i en stue, der ikke er så stor.
Der er et par ting, som vil gøre rummet godt ved at forenkle tingene lidt.
Den første er sofabordet som er alt for stort til rummet; I kan sagtens klare jer med et mindre bord og meget gerne et rundt et, så I slipper for skarpe hjørner. Et tæppe vil være helt fint.
Den anden ting er “rumdeler-reolen”, som jeg synes virker uhensigtsmæssig: Der er absolut ingen grund til at man skal gå direkte ind imod fronten på reolen, når den lige så godt kan komme ind at stå op ad væggen og derved fylde mindre.
I kunne faktisk udskifte den med nye, lave bogkasser der væghænges med overkant i samme højde som armlænet på sofaen og så kan reolen godt forlænges lidt mere hen imod døren.
Overvejelserne om et nyt sofabord i træ er helt okay men så skal der måske en farve på træreolerne, - en lys grønturkis kunne give et frisk islæt uden at vælte rummet, - hertil et par nye puder i samme nuancer til sofaen.
Den tredje ting er skabet som står lige lovlig tæt på indgangen; Der er jo plads i hjørnet så I kan rykke skabet lidt længere væk.
Hvad det gør ved opbevaringen af støvsugeren ved jeg ikke,- men den er så heller ikke så lækker at have stående lige ved siden af spisebordet :O)
Den gennemgående træliste gør indretningen lidt fersk fordi det hele er hvidt og I tydeligvis føler jer tvunget til kun at placere små billeder over listen.
Måske kunne I overveje at male skabet i en smuk akvarel-agtig turkis eller sætte et smukt tapet på fronterne?
Til gengæld ville jeg se at få malet den afsyrede fyldningsdør hvid igen, da den virker tung og gammeldags.
Bedste hilsener LOne

Boligbloggen

På denne blog besvarer jeg læserspørgsmål og giver gode råd og tips om indretning, viser spændende nyheder indenfor boligen, gør opmærksom på nye butikker og på andre, spændende blogs, websites og bøger om indretning samt skriver om de tanker en indretningsarkitekt gør om sit arbejde. I må meget gerne stille spørgsmål herinde om bolig og indretning, kommentere på mine skriverier og selv komme med jeres bedste indretningstips. Har du billeder af dine tips og indretningsspørgsmål kan disse fremsendes til: [email protected] 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter