Lykken er en murmestervilla

Lykken er en murmestervilla


Gadefacade hvor der er gang i renovering af karnappen


Huset fra havesiden, hvor der skal laves ny havestuefacade og ny adgang til en større terrasse

Hej Lone,
Vi er 2 voksne og 2 drenge (6 + 10 år), som bor i en murermestervilla fra 1929. Huset har stadig den oprindelige ruminddeling.
Vi vil have et åbent køkken i forbindelse med spisestuen, og måske også åbne op ind til stuen. Jeg har vedhæftet tegningen fra salgsopstillingen, da den bedst viser, hvordan det hele ser ud nu, med diverse mere eller mindre vellykkede tilbygninger.
Desuden billeder af huset fra vej og have, så du kan danne dig en idé om husets udseende.
Væggen mellem køkken og spisestue er bærende. Det er væggen mellem de 2 stuer ikke.
Vi vil gerne have en gennemgående pejseindsats i væggen mellem de 2 stuer, tæt ved skorstenen.

Vi skal i gang med at udskifte vinduerne. Vores tanke er at bevare proportionerne i de nuværende vinduer, men indsætte et kryds i det lille vindue foroven.
I køkken/spisestue har vi 2 vinduer, hvor vi tænker på at lave det ene om til en terrassedør, for nemmere adgang til haven. Lige nu sker det gennem udestuen.

Vi vil gerne have dit input på en god køkkenløsning, hvor der er taget højde for 2 (måske?) modsatrettede ønsker:
Godt med skabs- og bordplads, så alle vores ting kan få en fast plads, og samtidig et rent og knap så køkken-agtigt udtryk, dvs. uden overskabe.
Desuden et input på hvilket vindue, der med fordel kunne laves om til dør, eller om det ville være bedre at bryde noget af væggen ud til udestuen ned, så den nuværende udgang gøres mere tilgængelig, og udestuen inddrages.
Endelig: Hvis vinduerne er Dannebrogsvinduer med kryds i øverste rude, hvordan kunne en matchende terrassedør i samme format se ud?

Udestuen skal på et tidspunkt “peppes op” og gøres mere tro mod husets stil med nye vinduer og nyt tag. Hvis udestuen ikke inddrages i de øvrige rum, får det nok lov at vente lidt.
Vi håber, du har nogle gode ideer og forbedringsforslag til hele vores stueplan.

Venlig hilsen Jeanette

Nuværende plan

Måske kommende indretning
Kære Jeanette og co.
Her er hvad jeg vil foreslå jer.
Køkkenets indretning skal tilgodese daglig ankomst fra entreen og nem adgang til spisestue samtidig med at der skal være gode og rummelige arbejdspladser til køkkenarbejdet.
Derfor har jeg tegnet indretningen som en vinkel hvor I måske kan flytte vasken væk fra endevæggen og hen til vinduet, hvor det er noget mere spændende at stå, samt en arbejdssektion i midten, hvor ca. 70 cm af den bærende væg skal blive stående som bæring for det jern, I skal have op at ligge samtidig med at den danner bagvæg for et højskab til ovne.
Ved ydermuren lader I også en bid bærende mur blive stående da jernet ikke må hvile af på muren. (Kuldebro)
Endevæggen indrettes så med kølefryseskab og kogeplads.
Dermed er det så også fastlagt at det er fra spiseafdelingen, den nye havefløjdør skal anbringes. I kan udvide terrassen hen til kældertrappe- nedgangen og I kan med fordel fjerne den eksisterende trætrappe, mure hullet op og lave en ny og lidt mere stabil trappe ud for den nye dør, så I går direkte ned i haven når I kommer fra køkken / alrum.
Når I en gang starter på renoveringen af havestuen så sørg for at de nye vindues- og dørpartier bliver magen til ”hovedhusets” og især skal havedørene svare til den nye fløjdør fra alrummet.
Med hensyn til jeres tanker om kryds / 4-deling af de øverste vinduesfag og udformningen af de nye døre, så tænker jeg at I skal overveje om det lille kryds måske gør Dannebrosvinduerne for små og lysindtaget for lille? Med mindre I vælger de relativt dyre, koplede vinduer med smalle kitfalsede yderglas, så er termorude- sprosser i dag brede og det kan blive ret klodset til så relativt lille et glasformat.
Jeres vinduer på første sal er mindre endnu, så her vil en 4-deling af de øverste glas blive meget gnidret.
Jeg vil anbefale jer at få et tilbud på koplede vinduer eller at lade være at isætte krydsene.
De nye døre kan få en fin inddeling med 8 fag der svarer til vinduernes øverste glasformat.

Indenfor igen betyder jeres idé omkring nul køkkenoverskabe at I skal have anbragt nogle vitriner i spisestuen til alle jeres glas, fade, m.m. og de kan placeres på begge sider af terrassedørene.
Jeg mener bestemt at I sagtens kan have et langt overskab på endevæggen som stiplet ind på tegningen uden at ødelægge noget!

Den nye pejseindsats betyder at døren ud til entreen skal vendes, så dørbladet vender udad og væk fra pejsen.
På samme vis skal I måske overveje at rykke døren fra opholdsstue til entré så meget at der bliver et godt vægstykke at placere fladskærmen på, - så kan I nemlig sidde og se ild og film samtidig.
Imellem entré og køkken kan I overveje at tænke en indbygget skydedør ind i projektet, så den glider ind i væggen ved køleskabet, hvor en almindelig dør helt klart vil være i vejen.

Her er lidt om koplede vinduer:


Systemet med koplede vinduer er de fine tynde kitfalsede glas yderst koplet med et termoglas uden sprosser inderst


Et koplet vinduesparti fra Bojsø

Bedste hilsener Lone

Boligbloggen

På denne blog besvarer jeg læserspørgsmål og giver gode råd og tips om indretning, viser spændende nyheder indenfor boligen, gør opmærksom på nye butikker og på andre, spændende blogs, websites og bøger om indretning samt skriver om de tanker en indretningsarkitekt gør om sit arbejde. I må meget gerne stille spørgsmål herinde om bolig og indretning, kommentere på mine skriverier og selv komme med jeres bedste indretningstips. Har du billeder af dine tips og indretningsspørgsmål kan disse fremsendes til: [email protected] 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter