Lille stue med udfordringer

Malene og Sørens stue er kvadratisk, praktisk og god men lidt lille,- og så er der et par vinduer der spænder ben.

Det er de to vinduer med radiator, der helst skal være nemmere at nå. Men hvor skal sofaen så stå?

Kære Lone

Håber du kan komme med nogle ideer til indretningen af vores dagligstue. 
Det vil sige placeringen af vores møbler men også gerne forslag til nye møbler, som du mener, kan give noget til indretningen (muligt at f.eks. sofabord er for stort eller en hjørnesofa fungerer bedre).
Plantegningen (nøjagtige mål) viser den nuværende indretning - vi har prøvet flere løsninger. 
Denne indretning er valgt, da sofaen står med front til brændeovn; tæt på tv; ok "samtale-afstand". 
Men vi synes ikke, at placeringen af sofaen er optimal, da den står foran dels radiator og dels væg, samtidig med den er trukket lidt ud i rummet, og det er bøvlet at åbne vinduerne bag sofaen.
Om det er den ene eller anden indretning, vi har givet os i kast med, synes vi, at den er udfordrende i forhold til følgende:
- Gulv til loft-vinduer - 2 ved siden af brændeovn og 1 ved siden af hvid reol (markeringen t.v. for tv'et  er ikke et vindue men åbning ind til spisestue)
- Brændeovn og tilhørende klinker, der når relativt langt ud i rummet
- Kvadratisk rum (afstand fra sofa til tv - 40 tommer - er ret lang)
Disse forhold gør, at det især er svært at placere sofaen fornuftigt. 
Samtidig er det i høj grad også tv'et der volder problemer, da det helst ikke skal være for langt fra sofa.
Der hvor vi er gået i stå i processen, er den endelige beslutning om hvor sofa, fjernsyn, stole (evt. en til) skal stå, inden vi føler, vi for alvor kan gå i gang med det andet; lige fra reol, tv-bord, tæppe, puder osv. 

Bedste hilsner 

Malene og Søren  

 

Øverst nuværende møblering,- nederst nyt forslag

Kære Malene og Søren.

Jeg kan godt forstå at det er irriterende ikke at kunne komme til radiatoren fordi sofaen står i vejen, - eller rettere fordi både sofa, sofabord og fladskærm gør hjørnet besværligt at nå.
I et rum som jeres med alle de ”huller”, bliver I nødt til at ignorere et eller flere af dem, hvis I skal kunne møblere der inde.
Jeg synes at sofaen står bedre opad den anden væg, også selvom den kommer til at stå lidt hen foran det høje vinduesparti.
Placeringen giver jer en mulighed for at møblere omkring hjørnet med sofa og lænestol, så man sidder i det inderste hjørne trygt og godt med kik til brændeovn, tv og åbning til spisestuen.
Hvis I vil undgå at komme hen foran radiatoren igen, kan det ikke rigtig lade sig gøre med en hjørnesofa, - I kommer for tæt på brændeovnen, hvis sofaens længste side skal gå den vej.
Hvis I placerer jeres gyngestol i hjørnet, får I vægstykket imellem stuen og spisestuen frit til en høj reol;
Alternativt anskaffer I jer et langt, lavt tv-møbel, hvor er også er plads til bøger. Eller begge dele :O)

Glædelig jul og godt nytår.

 

Boligbloggen

På denne blog besvarer jeg læserspørgsmål og giver gode råd og tips om indretning, viser spændende nyheder indenfor boligen, gør opmærksom på nye butikker og på andre, spændende blogs, websites og bøger om indretning samt skriver om de tanker en indretningsarkitekt gør om sit arbejde. I må meget gerne stille spørgsmål herinde om bolig og indretning, kommentere på mine skriverier og selv komme med jeres bedste indretningstips. Har du billeder af dine tips og indretningsspørgsmål kan disse fremsendes til: [email protected] 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter