Kan dette blive drømmehuset?

 

Kære Lone,

Vi læser fast med herinde, og er altid ret imponerede over dine mange fine løsningsforslag til mange forskellige typer udfordringer.
Nu håber vi, at det denne gang kan blive os, der får glæde af dit gode overblik og din sans for muligheder.
Vi har kig på at købe et træhus fra 1930 på 200 kvadratmeter, men er meget i tvivl om husets muligheder.
Vi er en familie med to voksne og to børn på 9 og 4 år. Vi bor pt. I et nybygget hus med alle dets funktionaliteter og er fristet af de mange kringelkroge, det gamle træhus byder på.
Hvis vi giver dig stort set frie hænder, hvordan ville du synes, at den vedhæftede plantegning ville blive udnyttet optimalt?
Vi skal have 3 værelser til forældre + 2 børn (helst ikke for stor forskel på størrelsen i børneværelser).
Vi har ikke behov for, at det hele åbnes op til kæmpe rum, men hvis noget kan blive bedre ved at åbne op, er det en god idé.
I hvert fald ét ekstra værelse til kreativt værksted ville blive værdsat;-) Resten er op til dit kreative bud for bedst udnyttelse.
Til info kan vi fortælle, at der er loft til kip gennem hele huset med fritlagde bjælker i loftet.
De fleste vægge virkede ved syn ’hårde’, dvs. vi havde svært ved at gennemskue, hvilke vægge, der evt. kunne tages ned, hvis vi ønskede det.
Bl.a. er væggen mellem køkken og spisestue svær at rive ned, da trappen løber i mellem.
Der er dog ret højt til loftet i alle rum, og man ville eventuelt måske kunne lægge en tværgående bærende bjælke ind, hvis der er behov for at tage noget væg ned for at åbne op nogle steder. Har du nogen idé om, hvor kompliceret OG hvor dyrt, den slags er?
Nå, men som sagt har du stort set frie hænder, og da vi sidder og lurpasser lidt lige nu,  håber vi afskyeligt meget på, at du kan hjælpe med et godt bud på en familie-planløsning, inden andre finder huset før os.

Mange gode hilsner Susanne G.

Den eksisterende indretning er ret så krøllet med mange små gangarealer og utidssvarende rum specielt i husets højre del...
 
Hej Susanne,

Her kommer to hurtige skitser så I kan se mulighederne...
Det er jo et usædvanligt skønt hus, så det ville da være dejligt at hjælpe jer på vej med et par ideer.
Jeg vil ikke komme med gæt på økonomien i det, da det mest er beregninger ud fra en byggesagkyndig-gennemgang, som kan give jer et mere konkret overblik, men jeg tænker at det hele kan lade sig gøre, da jeg ikke vil fjerne vægge uhæmmet, og der kan lægges jern op hvis nødvendigt.
Med hensyn til varmen så skal der også her en beregning til, hvilket jeg ikke gør i.
Ulempen med så specielt et hus er selvfølgelig at I kun kan isolere med nye vinduer og døre, på indvendige vægge og tagflader og måske mod terræn.
Så udgifter i forhold til varmebesparelser skal se fornuftige ud..

Jeg håber I kan aflæse tegningerne og de mange småændringer.. Og ellers kontakter I mig igen, hvis det ender med at I køber huset!

Mange hilsener Lone

 

 

Boligbloggen

På denne blog besvarer jeg læserspørgsmål og giver gode råd og tips om indretning, viser spændende nyheder indenfor boligen, gør opmærksom på nye butikker og på andre, spændende blogs, websites og bøger om indretning samt skriver om de tanker en indretningsarkitekt gør om sit arbejde. I må meget gerne stille spørgsmål herinde om bolig og indretning, kommentere på mine skriverier og selv komme med jeres bedste indretningstips. Har du billeder af dine tips og indretningsspørgsmål kan disse fremsendes til: [email protected] 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter