Belysningen skal virke

Hej med jer.

Vi er i gang med at indrette vores nye hus på bedst mulig vis. I den forbindelse har vi købt Tom Dixon's Mirror Ball, til spisebordslampe. Men den giver et virkelig sparsomt og dårligt fordelt lys. Vi synes den er super fin, så vi vil helst ikke skifte den ud, men vil hellere supplere op med en væglampe eller alternativt en standerlampe. 

Her følger lige lidt oplysninger om rummet: 

Vi har køkken med kogeø i hvid og mørkt træ. Alle vægge er hvidmalede pudsede mursten. Gulvet er af brune halvfjerdser klinker og så er der vinduer fra gulv til loft ud til træterrassen. Der er loft til kip i halvdelen af rummet og trælofter Spisebordet er et gammelt teakbord med hollandsk udtræk. Stolene skal udskiftes til nogle sorte. Vi får et gult fritstående Smeg køleskab På væggen kommer der 4 Verner Panton trådreoler og på et tidspunkt nogle billeder og malerier

Spørgsmålet er nu: "Hvad kan i anbefale af god belysning, som ikke skal være en pendel"? Og hvis i også kan komme med et par spisestole-anbefalinger, vil det være toppen :)

Mvh. Trine,  Dragør

Kære Trine.

Belysningen over jeres spisebord er stort set rummets vigtigste, med alle de aktiviteter der foregår her.

I stedet for at beholde den smukke Dixon lampe med det utilstrækkelige lys over bordet, vil jeg foreslå at I anskaffer jer en ny spisebordspendel og i stedet bruger Tom Dixon hængende i hjørnet over de kommende Panton reoler. Det vil være fint i tråd med jeres retro- indretning, lampen bliver brugt og nydt et sted hvor den er fuldt synlig og I får et ordentligt lys over spisebordet. Den nye spisebordslampe kan så vælges ud fra et kriterium om ikke at være så dominerende, så I kan kikke på Titania fra Luceplan, der er i alu og næsten intet fylder i rummet; Med farveskiver i bliver den selvfølgelig mere spektakulær. Vælger I alligevel at beholde Dixon lampen over spisebordet, må I oplyse rummet fra hjørnerne med lamper, men det vil aldrig give et ordentligt lys over spisebordet.

Mht. stolene kan I overveje Eames model DKR Wire Chair med sort hynde, - den er ikke så brugt som deres Plastic chair, syver´en og de andre "kendinge". 

Venligst Lone

Boligbloggen

På denne blog besvarer jeg læserspørgsmål og giver gode råd og tips om indretning, viser spændende nyheder indenfor boligen, gør opmærksom på nye butikker og på andre, spændende blogs, websites og bøger om indretning samt skriver om de tanker en indretningsarkitekt gør om sit arbejde. I må meget gerne stille spørgsmål herinde om bolig og indretning, kommentere på mine skriverier og selv komme med jeres bedste indretningstips. Har du billeder af dine tips og indretningsspørgsmål kan disse fremsendes til: [email protected] 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter