Bedre udnyttelse af bryggers

Bedre udnyttelse af bryggers


- den ene vej..

- og den anden vej..

- her er der muligheder…

Hej Lone,
i vores tidlige 70’er hus har vi et forholdsvis generøst bryggers med potentiale. Men vi vil gerne have meget mere opbevaringsplads - allerhelst i form af skabe og skuffer (i modsætning til åbne hylder). Der skal være plads til vaskemaskine, vasketøj, fryser, affaldssortering, støvsuger og rengøringsmaterialer - og så fungerer det også som spisekammer.
Vi er udfordret af en loftslem, en kældertrappe og et relæ - disse er selvfølgelig faste ting. Jeg vedhæfter en tegning, som forhåbentlig er fyldestgørende.
Som du kan se, er der ligesom et ‘åbent gelænder’, der skærmer for trappen - men det er lige præcis den plads, vi pt. har inddraget med en meget interimistisk løsning i form af fritstående reoler. Oven på reolerne står der poser, hvori vi sorterer vasketøj. Med 2 børn i familien er der stort set altid vasketøj til tørre, og som regel blokerer det for den gangbane, der er fra køkken til terrassedør. ‘Tårnstativet’ ved siden af fryseren er ikke nok. Som du kan se, er der allerede vaskemaskine (og dermed vand) derude.
I kælderen er der et identisk rum - fyrrum - hvor der er toilet ‘under trappen’ - dvs. lige under der, hvor vaskemaskinen står. En langsigtet plan kunne være, at inddrage toilettet og skabe et decideret vaskerum dernede, men det kræver endnu større indgreb og er derfor noget, vi helst vil undgå lige nu.

Jeg håber, du kan give os et forslag til, hvordan vi bedst udnytter pladsen.
På forhånd mange tak for hjælpen.
Mvh Ida


Alle ting har faste pladser bag låger og i skuffer. Og resten males hvidt…

Kære Ida.
Jeres bryggers er nu ikke særlig generøst, som du starter med at beskrive det i din mail: Det er et smalt rum, som skal bruges til rigtig mange funktioner, så jeg kan godt forstå at du er løbet lidt sur i det. Løsningen er planlægning og skrap orden, - ellers går det ikke.
Lutter lukkede skabe med diverse udtræk til vasketøj og rengøringsmidler, særskildte skabe til spisekammer, i hjørnet en høj skabsfryser ved siden af en 90- 100 cm lang bordplade med vaskemaskine og et skuffeelement under, - og så er resten simpelthen maling, maling og atter maling!
Må jeg ikke foreslå at I simpelthen maler alt hvidt, - paneler, loft, vægge, sort træværk, el-skab osv., for at få lysnet rummet og gøre det ensartet.
Tørrestativerne skal I flytte nedenunder i kælderen, (som også får en gang hvid maling, når I er i gang ), så tøjet ikke konstant er i vejen,- I skal selvfølgelig ikke have ting stående lige i ganglinjen fra yderdør til køkken, - det bli´r man jo hurtig træt af :O)
Som skrevet på planen skal I vælge hvor høje skabene, der står langs trappen, skal være, - maler I alt hvidt og sørger for rigeligt lys over trappen, kan skabene godt være høje.
Resten er planlægning og oprydning :O)
Venligst og god jul Lone

Boligbloggen

På denne blog besvarer jeg læserspørgsmål og giver gode råd og tips om indretning, viser spændende nyheder indenfor boligen, gør opmærksom på nye butikker og på andre, spændende blogs, websites og bøger om indretning samt skriver om de tanker en indretningsarkitekt gør om sit arbejde. I må meget gerne stille spørgsmål herinde om bolig og indretning, kommentere på mine skriverier og selv komme med jeres bedste indretningstips. Har du billeder af dine tips og indretningsspørgsmål kan disse fremsendes til: [email protected] 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter