117 dejlige m2

117 dejlige m2


Nuværende indretning

Sådan spørger Lotte, der har kik på en lille et-plans villa fra ´69, som ligger skønt men hvor indretningen skal moderniseres og revideres.
Der skal blandt andet isoleres mod terræn og dermed lægges nye gulve overalt, - med varme, og så skal fyret erstattes af et nyt og mindre fjernvarmeanlæg.
Lotte skriver: Vi flytter til mindre plads men ønsker os selvfølgelig den samme komfort som tidligere med fornuftig plads til os i hverdagen og meget gerne mulighed for at have mange gæster til spisning.
Huset har pt. 2 soveværelser, et mørkt, langstrakt køkken og et bad midt i huset samt et disponibelt rum der ligger virkelig mærkeligt og hvor vi håber at du har forslag til at udnytte pladsen bedre. Vi vil meget gerne have et lille kontor også, men kan det ikke lade sig gøre, må vi have plads til det i stuen.
En pejseindsats / brændeovn ligger meget højt på ønskelisten og så har vi to meget store vitrineskabe samt en hel del bøger.

Bedste hilsener Lotte.


Ny ruminddeling med køkken og bad lagt ud til facaden med masser af dagslys og plads

Kære Lotte.
Når nu gulvene skal lægges helt om, så har vi jo chancen for at lave den helt rigtige ruminddeling, fordi væggene kan placeres bagefter,- så her er mit forslag til jer.
Udover det lille vindfang har huset i dag et kæmpe entré- areal som går ind i stuen og gør den meget smal og lang, - køkkenets inderste del, der er meget mørk æder ligeledes en stor bid af stuens bredde.
Når I omlægger til fjernvarme, kan den nye unit bygges ind i et højskab så derfor kan bryggerset reelt nedlægges og arealet lægges til køkkenet..
Det betyder så at vaskemaskine og tumbler flyttes til badeværelset, og der kan de sagtens være når vi inddrager det disponible rum og udvider badet ud til facaden og vinduet.
Køkkenet kan nu indrettes på langs med facaden og det giver stuen en helt anden form.
Det ønskede arbejdsværelse placeres ud mod haven som vist, og den nye skillevæg sættes først når gulvet er lagt;
På den måde kan I fjerne den igen hvis I skulle få lyst til det på et senere tidspunkt.
Da der er virkelig meget glas i facaden og meget få meter væg, kan de to store vitriner stilles imellem køkkenets højskabsvæg og havedøren mod syd og så placerer I en lang, lav reol med fladskærm på den nye væg ind mod arbejdsværelset.
Alle jeres bøger mangler nu plads, og i stedet for at klemme dem ind i arbejdsværelset, hvor der i forvejen skal være plads til reoler til mapper og diverse udstyr, så vil jeg foreslå at I bruger jeres gang som bibliotek. Det vil give en helt unik stemning at ankomme til et rum med den farvemæthed, stil og ”huleagtige” stemning som kun bøger kan give.
Der er stadigvæk plads til en lille hylde og spejl. Ligesom de to garderobeskabe i nichen kan udnyttes til tøj, sko og støvsuger.
Køb gerne nye garderobeskabe magen til køkkenelementerne for at få ensartethed over indretningen.
Imellem entré og stue har jeg sat en glasfløjdør for at få mere lys til den del af entreen, og der er også plads til en åben bøjlestang eller stumtjener.
Bemærk at den oprindelige dør til badet er flyttet om på den anden side for at få plads til skab og døre.
Skillevæggen til vindfanget er fjernet, - den er unødvendig når I nu får isoleret huset.
I jeres soveværelse mod vest foreslår jeg at I fjerner indbygningsskabet og i stedet sætter skabe på hele den lange væg for at få så meget opbevaringsplads som overhovedet muligt.
I det lille hjørne kan I placere bøtter til snavsetøj.
Brændeovnen placeres med ny skorsten for enden af køkkenets ene side og her bygges en pejs eller brændeovn med åbning til to sider samt to murede nicher til brænde.
På den måde kan I se ilden både fra spisebordet og fra sofagruppen, - og det er en rigtig herlig ting.

Mange hilsener
LOne

Boligbloggen

På denne blog besvarer jeg læserspørgsmål og giver gode råd og tips om indretning, viser spændende nyheder indenfor boligen, gør opmærksom på nye butikker og på andre, spændende blogs, websites og bøger om indretning samt skriver om de tanker en indretningsarkitekt gør om sit arbejde. I må meget gerne stille spørgsmål herinde om bolig og indretning, kommentere på mine skriverier og selv komme med jeres bedste indretningstips. Har du billeder af dine tips og indretningsspørgsmål kan disse fremsendes til: [email protected] 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter