© Atelier Ea

Confiterede hvidløg er uundværlige i madlavningen

Det nemt, lækkert og slet ikke til at undvære, når man har prøvet. Det mener madblogger Camilla Drost fra Atelier Ea om confiterede hvidløg. Ser her, hvordan du selv kommer i gang.

5. april 2018 af Atelier Ea

Confiterede hvidløg

Mange af mine opskrifter er baseret på et aromatisk fundament, hvor krydderier, urter og hvidløg udgør byggestenene. I den sammenhæng er confiterede hvidløg uundværlige og er fast inventar på min køkkenhylde ved siden af saltede citroner.

Jeg bruger dem i opskrifter, hvor jeg normalvis ville bruge ’almindelige’ hvidløg. De tilfører retterne de skønneste røgede og brunede noter af hvidløg, og er en smutvej til at tilføre hverdagsretterne ekstra kompleksitet. Derudover er jeg vild med at bruge olien i min madlavning, over en frisk salat eller i en pasta. De kræver lidt forberedelse, men til gengæld holder de i flere uger i køleskabet.

Du kan i øvrigt se flere af mine opskrifter på min hjemmeside.


hvidløs confiterede citron atelier ea
© Atelier Ea

Det skal du bruge til confiterede hvidløg:

  • 6 hele hvidløg
  • 1 citron
  • 2 stilke timian
  • ½ teskefuld rosenpeber (alternativt sort peber)
  • 1 laurbærblad
  • 500 ml olivenolie
hvidløg marineret confiteret
© Atelier Ea

Sådan gør du:

  • Opvarm ovnen til 120 C.

  • Del og pil hvidløgene og læg dem i en lille gryde.

  • Brug en grøntsagsskræller til at skrælle det yderste lag af citronskallen. Pas på ikke at få det hvide med. Læg citronskallerne over hvidløgene sammen med timian, rosenpeber og laurbærblad. Hæld olien over indtil hvidløgene er helt dækket.

  • Dæk gryden med en ildfast låg eller stanniol og bag hvidløgene i 2 timer indtil de er gyldne.

  • Hæld hvidløg, olie og krydderier i et glas med låg og opbevar i køleskabet.

hvidløg confiterede madlavning
© Atelier Ea

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter