© Anders Schønnemann

Fastelavnsboller med vaniljeæbler

Vi serverer gerne fastelavnsboller flere gange i løbet af februar. Især når de er så gode som de her! Bollerne gemmer på et lækkert fyld af vaniljeæbler og marcipan.

2. februar 2016 af Lone Kjær

Opskrift på fastelavnsboller med vaniljeæbler og marcipan

12 stk.

Fastelavn er en fest for børn og barnlige sjæle, og en omgang fastelavnsboller med marcipan og vaniljeæbler vil uden tvivl sætte prikken over i'et. Fadet er fra Broste.

Vaniljeæbler

æbler 200 g, fri for kernehus
vand 1⁄2 dl
vaniljestang 1⁄2
sukker 20 g

Dej

smør 100 g
sødmælk 2 dl
gær 50 g
sukker 2 spsk.
stødt kardemomme 2 tsk.
vaniljesukker 2 tsk.
hvedemel ca. 350 g
marcipan 100 g
mælk lidt til pensling
hvid chokolade 50 g

Sådan gør du

• Skær æblerne i små tern. Kom æblerne i en gryde med vandet. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og stang i gryden, og kog æblerne under låg i ca. 15 min. ved svag varme til en mos. Mos dem eventuelt med en gaffel. Tilsæt sukker, og vend rundt i mosen.
Tag vaniljestangen op, og afkøl vaniljeæblerne.

• Smelt smørret, og hæld det i en skål. Tilsæt mælken, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, kardemomme og vaniljesukker.

• Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen, og ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

• Slå dejen ned på et meldrysset bord, rul den ud til en tykkelse på 2-3 mm. Skær dejen i 12 firkanter på ca. 10 x 10 cm. Fordel et stykke marcipan på størrelse med en teske og en lille spsk. af vaniljeæblerne på midten af hvert dejstykke, og fold dejen godt sammen om fyldet.
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir med lukningen nedad, og lad dem efterhæve ca. 30 min. Pensl med mælk, og bag ved 180° i 15-20 min., til de er gyldne.

• Afkøl fastelavnsbollerne på en bagerist. Smelt den hvide chokolade, og dekorér fastelavnsbollerne.

Måske er du interesseret i...

Andre læser