© Anders Schønnemann

Chokoladekage med syltet citron

Denne chokoladekage er let, lækker og meget fyldig i smagen. Den komplementeres godt af en en syrlig komponent - syltet citron.

3. december 2015 af Morten Heiberg

Opskrift på chokoladekage med syltet citron

mørk chokolade 150 g
sukker 150 g
smør 150 g
æggeblommer 6 stk. (100 g)
æggehvider 7 stk. (240 g)
syltet citron 100 g, skåret i stykke a 1⁄2 cm

• Smør en springform eller en kagering med smør, og drys den med sukker. Stil den på en bageplade beklædt med bagepapir.
• Forvarm ovnen til 170 °C.
• Hak chokoladen fint. Stil den til side.
• Kom smør og 80 g af sukkeret i en gryde, og lad det smelte ved middelvarme. Tag gryden fra varmen, og tilsæt den hakkede chokolade. Rør med en gummidejskraber, til blandingen er ensartet. Kom derefter æggeblommerne i, og rør rundt.
• Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt resten af sukkeret (70 g), og pisk dem stive. Vend hviderne i chokoladeblandingen. Fordel 3⁄4 af massen i en form (opbevar resten af dejen i køleskabet i en engangssprøjtepose). Fordel den syltede citron over kagen, og lad den bage i ca. 30 minutter.
• Den skal stadig være blød.
• Tag kagen ud, og lad den afkøle helt på en bagerist.
• Fordel resten af dejen over kagen. Opbevar kagen i køleskab, indtil den skal spises.
• Pynt evt. kagen med karamelliserede pistacier.

Syltet citron:
vand 375 g
sukker 200 g
glukosesirup 70 g
stang vanilje 1, flækket og skrabet
stjerneanis 1 stk.
økologiske citroner 300 g

• Skyl citronerne. Skær dem i kvarte, og fjern nænsomt så mange af kernerne som muligt.
• Skold citronerne i 3 hold kogende vand.
• Bring den afmålte mængde vand, sukker, vanilje, glukosesirup og stjerneanis i kog i en stor gryde. Kom citronerne i, og lad dem småkoge i 11⁄2 time under låg. Køl hurtigt af, og lad citronerne modne i lagen i et døgn. Skæres ud i mindre stykker.

Måske er du interesseret i...

Andre læser