© Anders Schønnemann

Æbletærte med mandelmælk og calvados

En god æbletærte med saftige æbler ude fra haven er der ingen, der kan modstå. Her får du opskriften på en skøn æbletærte med mandelmælk og calvados!

8. november 2015 af Morten Heiberg

Opskrift på æbletærte med mandelmælk og calvados 

Æblesæsonen er på sit højeste, og det handler om at få udnyttet de dejlige frugter - få 20 lækre opskrifter med æbler her. Det er også værd, at prøve denne skønne æbletærte med mandelmælk og calvados, der er perfekt til kaffen på en kold efterårsdag. 

MARINEDEREDE ÆBLER I MANDELMÆLK 
(begynd dagen før)
mørdej 1 portion
æbler 500 g skrællede og i tern
smør 50 g
sukker 40 g
pinjekerner 25 g
rosiner 50 g
mandelmælk 11⁄2 dl
æbler 1-2 stk. skrællet og revet til pynt
calvados

• Skræl æblerne, del dem i kvarte, fjern kernehuset, og skær æblestykkerne i tern á 1⁄2 cm.
• Smelt smørret på en pande, kom æblestykkerne på. drys sukker over, og vend dem rundt “i luften”. lad æblerne få lidt farve, uden at de bliver helt møre.
• Kom æblerne i en skål sammen med pinjekerner, rosiner og mandelmælk.
• Dæk til med husholdningsfilm, og lad dem trække i køleskabet til næste dag.
• Forvarm ovnen til 180°.
• For en tærteform med mørdej.
• Dæk mørdejen med et stykke alufolie, og fyld op med tørrede bønner eller ris.
• Bag tærten i ca. 15 min.
• Tag den ud af ovnen, og fjern bønner/ris samt alufolie.
• Kom æblefyldet i tærtebunden.
• Fordel de groftrevne æbler over tærten, og sæt den i ovnen igen.
• Lad den bage i 15 min., eller indtil toppen af tærten får lidt farve.
• Tag tærten ud af ovnen, og sæt den på en rist. Giv den et ordentligt skvæt calvados.
• Drys evt. med sigtet flormelis inden servering.

Måske er du interesseret i...

Andre læser