Den sorte diamant

Australske LAB Architecture Studio er kendt for deres futuristiske udtryk, og deres West Taihu International Business Plaza i Changzhou er ingen undtagelse.

21. oktober 2014 af Kasper Foged Rasmussen

I udkanten af den kinesiske millionby Changzhou knejser en sort diamant i horisonten. Formen er dramatisk, men funktionen ganske jordnær. Den prisvindende bygning rummer offentlige kontorer, femstjernet hotel, konferencefasciliteter og restauranter. I formen gemmer sig muligheder for at skærme af for den stærke sol, og bygningen har den højeste certificering inden for bæredygtighed. Sindrige facadepaneler skygger fx for solen, og afkølingen forgår med naturlig ventilation.

Tjek den austalske tegnestues andre skulpturelle projekter ud på labarchitecture.com

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter