Bjarke Ingels skal tegne et panda-paradis i Zoo

Med en tågeskov og bambusskov i et 4.000 kvadratmeter stort anlæg, har BIG og Schønherr designet et naturligt habitat for de to nye indflyttere til Zoologisk Have i København.

30. marts 2017 af Mette Gottlieb Pedersen

Yin- og yang

Bjarke Ingels tegnestue BIG har sammen med landskabsarkitekterne Schønherr tegnet og designet det helt nye panda-paradis til Zoologisk Have i København - og deres ambitioner er aldeles ikke små. Panda-anlægget kommer til at indeholde to skove og to bakker, der tilsammen skaber figuren yin og yang. Derudover bliver det virkelighedsnære og 4.000 kvadratmeter store panda-bo fyldt med klatretræer, træstammer, planter og klipper, som de to kinesiske pandabjørne kan boltre sig på. Et vandfald, et bassin og et vandløb har BIG og Schønherr også tænkt ind i planerne - det er nemlig vigtigt at de to store pandaer føler at de lever i deres naturlige habitat, da de dermed vil trives bedst.

Kom helt tæt på

Panda-anlægget forventes færdigt i 2018 og når de to pandaer flytter ind, får havens gæster mulighed for at komme helt tæt på de pelsede dyr. BIG og Schønherr har nemlig valgt at inkorporere en cafe med glasruder, hvor elefanterne er på den ene side og de nye pandaer på den anden side.

Det første spadestik forventes at blive taget i november 2017.

Måske er du interesseret i...

Andre læser